Γράφει ο Παναγιώτης Αλεξανδράκης*

Η διαχρονική προσπάθεια της σελίδας μου για την αποδοχή του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας το οποίο έχει εκδοθεί πριν την 1/9/2011 στέφτηκε με επιτυχία.

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων κατά τις οποίες παρανόμως ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες προσπαθούν περί του αντιθέτου και για τον λόγο αυτό προβάλουν αιτιάσεις που δεν συνάδουν με την έννομη τάξη και το Σύνταγμα της χώρας, στο σύνολό των σχετικών διαδικασιών, τα εν λόγω εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας γίνονται αποδεκτά.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η προσπάθεια για την τοποθέτηση νέων εμποδίων μπροστά από τον άνθρωπο με βλάβη.

Με πρόσχημα την απαίτηση της δημόσιας υπηρεσίας, για κατάθεση κάθε είδους πιστοποιητικού αναπηρίας αποκλειστικά και μόνο σε ψηφιοποιημένη μορφή, τα εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν την 1/9/2011 αλλά και τα πιστοποιητικά αναπηρίας ΚΕΠΑ που είχαν εκδοθεί μόνο σε έγχαρτη μορφή δεν γίνονται αποδεκτά.

Εξαιτίας αυτής της έλλειψης, οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί πρότειναν την επανεξέταση του ανθρώπου με βλάβη από το ΚΕΠΑ.

Όχι!

Η λύση είναι αυτή που η σελίδα μας αναλύει στην συνέχεια:

Απαιτείται ο χρήστης να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και να έχει προηγηθεί εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να είναι δυνατή η επιβεβαίωση του αριθμού κλήσης της κινητής τηλεφωνικής συσκευής.

Είσοδος στο:

www.gov.gr

Αναζήτηση "ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου"

Εισαγωγή του καλά σαρωμένου ή φωτογραφημένου αντιγράφου του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας σε μορφή pdf

Πρέπει να επιλεγεί γλώσσα υπογραφής ελληνικά.

Ακολουθεί η διαδικασία επιβεβαίωσης - ταυτοποίησης του χρήστη μέσω της αποστολής σύντομου γραπτού μηνύματος με σχετικό κωδικό στο κινητό του χρήστη.

Εισαγωγή κωδικού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με την περιγραφόμενη διαδικασία μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφιακό αντίγραφο του πιστοποιητικού αναπηρίας σας το οποίο θα φέρει ψηφιακή υπογραφή.

Επομένως αίρεται το εμπόδιο που προτάσσουν οι δημόσιες υπηρεσίες ώστε να αρνούνται την κατάθεση του απολύτως νόμιμου και ισχυρού έναντι όλων εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας σας, από την ώρα που μετατρέπεται σε ψηφιακό έγγραφο μέσω gov.gr το οποίο φέρει την απαιτούμενη ψηφιακή υπογραφή.

Προσοχή: Χρειάζεται να διαθέτετε καλής ποιότητας φωτογραφία αυτού του πιστοποιητικού και να έχει μετατραπεί σε αρχείο pdf.

Πλέον το ψηφιακό έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας βρίσκεται στην θυρίδα πολίτη

Μπορεί να αποθηκευτεί στον Η/Υ, να εισαχθεί στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, να αποθηκευτεί σε φορητή ψηφιακή συσκευή USB stick

Πληροφορίες: 6992269969.

(*)Lawyer, Coordinator of “Man in the Epicenter” scientific Forum - Συντονιστής επιστημονικού forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις