ΕΛΛΑΔΑ. Τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει στην Ελλάδα για παιδική πορνογραφία και revenge porn μέσω Διαδικτύου έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Συγκοινωνούντα Δοχεία» για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι περισσότεροι από τους 32 κατηγορούμενους είναι είτε μαθητές Λυκείου είτε φοιτητές. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ανήλικου από την Πελοπόννησο που γνώρισε άλλον ανήλικο από τα Δωδεκάνησα και άρχισαν να ανταλλάσσουν πορνογραφικο υλικό που στη συνέχεια πουλούσαν στα «κανάλια» τους.

Ο ανήλικος από την Πελοπόννησο φέρεται να παραδέχτηκε ότι διακίνησε περίπου 50-60 φωτογραφίες έναντι 5 ευρώ, ενώ ο ανήλικος από τα Δωδεκάνησα φέρεται να παραδέχτηκε ότι διακίνησε περίπου 300 φωτογραφίες. Η γνωριμία των δύο ανηλίκων έγινε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μέσω βιντεοπαιχνιδιού.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν την πράξη τους, κάποιοι είπαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι το έκαναν χωρίς να το σκεφτούν, ενώ ένας είπε ότι το έκανε γιατί το βρήκε ενδιαφέρον.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ

Πιο αναλυτικά, η έρευνα έγινε από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουνίου, με τους αστυνομικούς να κάνουν εφόδους σε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Δράμα, Κομοτηνή, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Αλιβέρι, Θήβα και Ρόδο.
Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 32 άτομα (31 Έλληνες και ένας αλλοδαπός), εκ των οποίων τα έξι συνελήφθησαν. Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν πρόσβαση σε servers σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διακινούσαν μεγάλο όγκο υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και εκδικητικής πορνογραφίας.

Το επίμαχο υλικό εμπλουτιζόταν και ανανεωνόταν σε τακτική βάση, ώστε να είναι δυνατή η διαρκής αγοραπωλησία και ανταλλαγή ταυτόχρονα σε όλους τους διακομιστές
Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 30 ανήλικα θύματα, ηλικίας 13 έως 17 ετών και 10 ενήλικα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας. Το πορνογραφικό υλικό το πουλούσαν έναντι 5 έως 35 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις