ΚΑΡΥΣΤΟΣ. «Μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε κυριολεκτικά» είπε με τρεμάμενη φωνή. «Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι» ανέφερε. «Ο Γιώργος (σσ. Γιώργος Αγνίδης ο οπερατέρ) κατέγραψε το πλάνο αυτό… με συγχωρείτε… ήταν το πλάνο με την μοιραία κατάληξη» είπε.

Σημειώνεται ότι αποκλειστικά βίντεο και φωτογραφίες εξασφάλισε το συνεργείο της ΕΡΤ, Γιώργος Αγνίδης και Κώστας Αδάμ, από το σημείο της πτώσης του καναντέρ στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο που έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο.

Νεκροί οι δύο πιλότοι – Τριήμερο πένθος

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών του αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 14:52.

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα 25 έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις