ΕΛΛΑΔΑ. Αλλαγές στην ποινική μεταχείριση όσων καταδικάζονται για υποθέσεις εμπρησμών προωθεί η κυβέρνηση -κάτι που «κλείδωσε» σήμερα (3.8.2023) σε σύσκεψη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια με τον υπουργοό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, με αποτέλεσμα ακόμα και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας να οδηγούνται στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι είχαν σήμερα συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων, εφεξής, όσοι διαπράττουν εμπρησμό θα εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις