Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Η Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελιστρίας και Οσίου Δαυίδ στην Μάνδρας Αττικής, σώθηκε από το πέρασμα της δασικής πυρκαγιάς των Δερβενοχωρίων. Η δασική πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 17/07/2023 από την περιοχή των Δερβενοχωρίων - Βοιωτίας, την Τρίτη 18 Ιουλίου, πέρασε στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ( άνεμος και υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος ), πήρε μεγάλες διαστάσεις!

Τις ημέρες 18, 19 και 20 Ιουλίου, η φωτιά πέρασε και από τις περιοχές, Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα, Νέα Ζωή,Κιάφα - Μάνδρας, Αγίου Ιωάννη ( Κορακά ), Μελετάκι, Κανδήλι - Μεγάρων και στην περιοχή Κουκουναριάς - Μάνδρας όπου βρίσκεται το Μοναστήρι.

Τα πάντα γύρω από το Μοναστήρι είναι καμένα!

Με τη βοήθεια του Χριστού και την πρόνοια των Μοναζουσών ...δεν υπήρχε κανένα ρητινοφόρο δέντρο (πεύκο) στον περίβολο της Ιεράς Μονής, εκτός από ένα κυπαρίσσι το λεγόμενο "κτητορικό".

Ο Χριστός μας βοηθά, όταν εμείς έχουμε κάνει πρώτα τα ανθρώπινα , όπως και στην Ανάσταση τουΛαζάρου (Κατά Ιωάννην ια΄στ. 1-45), " ...Λέγει ο Ιησούς ' άρατε τον λίθον ....".

Η ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής αποκαταστάθηκε 3 ημέρες μετά την πυρκαγιά, καθώς τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. αποκατέστησαν τις καμένες ξύλινες κολώνες, "εν μέσω καπνών" και υψηλών θερμοκρασιών.

Αξίζουν συγχαρητήρια!

Η σύνδεση του σταθερού τηλεφώνου, λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις