ΕΛΛΑΔΑ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η Λιζέτα Νικολάου, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η γνωστή ερμηνεύτρια είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου στον Πειραιά έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι όταν γλίστρησε κι έπεσε από σκάλα καφετέριας όπου βρισκόταν. Δυστυχώς, την περασμένη Παρασκευή κατέληξε.

Ο γιος της Αλέξανδρος Λιάνης, που απέκτησε με τον γνωστό δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Γιώργο Λιάνη, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από την επίσημη σελίδα της Λιζέτας Νικολάου στο Facebook, ενημερώνοντας για την ημέρα κι ώρα τέλεσης της κηδείας.

«Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους σας για την αγάπη, την φιλία, την καλοσύνη με την οποία αγκαλιάσατε την μητέρα μου όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά σας ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση και τις ευχές σας σε εμένα και την οικογένειά μου αυτές τις δύσκολες ημέρες. Για όποιον επιθυμεί να παραστεί, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Αλέξανδρος Λιάνης», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά με θλίψη τη Λιζέτα Νικολάου

  • Ελένη Δήμου

Η Ελένη Δήμου ήταν εκείνη που έκανε πρώτη γνωστή την είδηση του θανάτου της γράφοντας: «Πόσο κρίμα Πόσο κρίμα. Καλό ταξίδι Λιζετάκι μου, όπως σου έλεγα πάντα».

https://www.instagram.com/p/Cvy6ssiKkEA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
  • Άννα Βίσση
https://www.instagram.com/p/CvzNK9GN8de/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Άννα Βίσση δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες τους από την εποχή που είχαν ενώσει τις φωνές τους.
«Κι ενώ είμαστε σε διακοπές ακούς το αδιανόητο: «Η Λιζέτα έφυγε»…Η ζωή παύει…
Η ζωή συνεχίζεται…
Η ζωή πονάει…
Κρίμα που έφυγες τόσο νωρίς …
Τόσο άδικα… Σ’αγαπώ και πάντα θα θυμάμαι το χαρακτηριστικό γέλιο σου και την λαχτάρα σου να τραγουδάς …
Ήσουν ένα υπέροχο πλάσμα, ένα Αιώνιο κορίτσι ! #Λιζέτα Νικολαου», έγραψε η τραγουδίστρια.

  • Χαρούλα Αλεξίου

Η Χαρούλα Αλεξίου αποχαιρέτησε με θλίψη την καλή της φίλη, Λιζέτα Νικολάου μιλώντας για τον ξαφνικό χαμό της: «Η Λιζέτα Νικολάου, το Λιζετάκι, το Λιζετόπον, αυτό το γελαστό πλάσμα με την υπέροχη φωνή, με τους αμέτρητους φίλους, που αγαπούσε και την υπεραγαπούσαν, μας αποχαιρέτησε ξαφνικά. Καλό σου ταξίδι στον Παράδεισο φιλαράκι και Γιαβρόπομ. Οι φίλοι σου θρηνούμε».

https://www.instagram.com/p/CvzU_UnK7rF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
  • Γιώργος Νταλάρας

Το δικό του «αντίο» στη Λιζέτα Νικολάου είπε και ο Γιώργος Νταλάρας.

«Λιζέτα μας. Καθαρός άνθρωπος, γενναίος, ακέραιος. Ένα κορίτσι του Πόντου, όλο ζωή, χαρά κι αλήθεια. Μπήκε μες τη μουσική με σεβασμό, αγάπη και πίστη. Μόνο καλά έχουμε να θυμόμαστε από εκείνη. Πόσο κρίμα, πόσο άδικο! Αντίο, Λιζετάκι μου…», έγραψε ο γνωστός τραγουδιστής.

https://www.instagram.com/p/CvzK7wuozfp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
  • Άντζελα Δημητρίου

Μια συγκινητική ανάρτηση με την οποία αποχαιρέτησε την Λιζέτα Νικολάου, που έφυγε από τη ζωή έκανε η Άντζελα Δημητρίου.

Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, έφτιαξε ένα κολάζ από κοινές τους φωτογραφίες στην πίστα και όχι μόνο, για να πει το δικό της «αντίο». Στο story της, η Άντζελα Δημητρίου έγραψε:

«Θα σ’ αγαπώ για πάντα αγαπημένη μου φίλη. Οι κοινές μας στιγμές θα μείνουν ανεξίτηλες στην καρδιά μου. Καλό σου ταξίδι στο φως».

  • Φωτεινή Δάρρα

Με μια άκρως συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Φωτεινή Δάρρα αποχαιρέτησε τη σημαντική ερμηνεύτρια, αποκαλύπτοντας στη λεζάντα τη φράση που της έλεγε, όταν και η ίδια είχε αισθανθεί αδικημένη με την καριέρα της.

«Λιζέτα μας, κούκλα μου. Εσύ σίγουρα θα πας στον παράδεισο-αν υπάρχει. Πάντα με το ίδιο αληθινό χαμόγελο, έστελνες ευχές όταν είχαμε καιρό να συναντηθούμε, μου έδινες κουράγιο όταν συναντούσα την αδικία «Δύναμη, Τα ίδια πέρασα κι εγώ» μου έλεγες.

Αξιοπρεπή, ακέραιη, όμορφη, αγέραστη, καλλικέλαδη. Έτσι θα σε θυμάμαι. Θα συναντήσεις και τη Γιώτα που έφυγε πριν λίγο καιρό… πικρή παρηγοριά η συνάντησή σας. ΥΓ: Καιρός ίσως να δούμε και τις συνθήκες που επικρατούν στα μαγαζιά και γίνονται ατυχήματα που στοιχίζουν ζωές…», έγραψε η Φωτεινή Δάρρα.

https://www.instagram.com/p/CvzGaf5A9Zl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
  • Σπύρος Φωκάς

Ο Σπύρος Φωκάς διέφυγε τον κίνδυνο, έπειτα από σοβαρό χειρουργείο στη χολή και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. Όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη και τον θάνατο της Λιζέτας Νικολάου, η σύζυγός του - μέσα από το προφίλ του - μετέφερε τα συλληπητήριά του.  

«Στο φως τώρα Λιζέτα μου. Στην αιωνιότητα Χρηστάκη. Σπύρος», έγραψε η Λίλιαν Φωκά μεταφέροντας τα λόγια του.

Λιζέτα Νικολάου: Ο γάμος με τον Γιώργο Λιάνη, ο μοναχογιός και οι απώλειες

Η Λιζέτα Νικολάου γεννήθηκε το 1951 και είχε καταγωγή από τον Πόντο. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ελισάβετ Κατικαρίδου.

Η νονά της από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της τη φώναζε Λιζέτα, ενώ το επίθετο Νικολάου ήταν ιδέα του γνωστού συνθέτη, Τάκη Σούκα.

Το πραγματικό όνομα της Λιζέτας Νικολάου ήταν Ελισάβετ Κατικαρίδου/ φωτογραφία NDP

«Το Νικολάου είναι καλλιτεχνικό. Λιζέτα με φωνάζουν από μικρό κοριτσάκι. Η νονά μου είπε θα τη βαφτίσουμε Ελισάβετ, αλλά θα τη φωνάζουμε Λιζέτα. Ήμουν η πρώτη Λιζέτα που είχε αυτό το όνομα στην Ελλάδα. Με έχουν βαφτίσει Ελισάβετ. Το Νικολάου μου το έδωσε ο Σούκας όταν βγάζαμε δισκάκι. Κατικαρίδου λέγομαι, είμαι Πόντια», είχε δηλώσει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» τον Ιανουάριο του 2022.

Η φωνή της συνδέθηκε άρρηκτα με ερμηνείες των τραγουδιών του Πόντου και θεωρείται, η πιο αγαπημένη τραγουδίστρια του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως τον Τσιτσάνη (η ίδια με καμάρι δηλώνει ότι το τραγούδι «Της γερακίνας γιος» το είπε πρώτη και μετέπειτα ο Καζαντζίδης), τον Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, τη Γαλάνη και άλλους.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν είπα ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα όταν πήγαινα Γυμνάσιο σε μια μπουάτ γείτονα να τραγουδάω χωρίς μικρόφωνο. Ο πατέρας μου δεν ήθελε, επειδή ήταν πολύ γνωστό το μαγαζί πήγαιναν στο καφενείο και του έδιναν συγχαρητήρια.
Μου κόστισε που ήρθα στην Αθήνα. Δεν ήθελα. Τα πρώτα χρόνια επειδή κάναμε ένα ρεπό έφευγα με το πρώτο πρωινό και γύριζα την επόμενη μέρα. Είχαμε κάνει μια μεγάλη συναυλία με τον Μαρκόπουλο, Ξυλούρη, Μοσχολιού. Μου είπαν οι δικοί μου ότι είπε ο πατέρας μου «Και τι είναι η Μοσχολιού, η μπέμπα μας είναι καλύτερη», είχε πει στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του Mega.

Ο γάμος με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη

Η Λιζέτα Νικολάου ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Αλέξανδρο και στη συνέχεια αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Ο Γιώργος Λιάνης και η Λιζέτα Νικολάου ήταν παντρεμένοι τη δεκαετία του '70/ φωτογραφία NDP

Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο πλευρό του γιου του για να του συμπαρασταθεί. «Είμαι σε σοκ, πρόκειται για ένα καταπληκτικό πλάσμα», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα On Time.

Ο Γιώργος Λιάνης και η Λιζέτα Νικολάου στον γάμο του γιου τους, Αλέξανδρου Λιάνη το 2018/ φωτογραφία NDP

Έναν χρόνο πριν τον θάνατό της, η Λιζέτα Νικολάου είχε μιλήσει στην εκπομπή« Mega Καλημέρα» για τον γάμο της με τον Γιώργο Λιάνη και πόσο κακό έκανε στην καριέρα της.

Η Λιζέτα Νικολάου στον γάμο του γιου της, Αλέξανδρο Λιάνη τον Σεπτέμβριο του 2018/ φωτογραφία NDP

«Με τον Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978, αποκτήσαμε ένα γιο και μετά χωρίσαμε. Μου κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν που ήμουν χωρισμένη. Για το γιο μου ήμουν και μάνα και πατέρας μαζι. Ο γάμος μου με τον Λιάνη έβλαψε στην καριέρα μου. Δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ κι ας είχα μια σχέση μετά για 16 χρόνια, ούτε ήθελα να κάνω άλλο παιδί. Είμαι χαρούμενη που έχω δυο εγγονάκια και το ένα λέγεται Γιώργος Λιάνης, ο άλλος Απόστολος», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Λιζέτα Νικολάου δήλωνε χαρούμενη που ο γιος της τής είχε χαρίσει δυο εγγόνια/ φωτογραφία NDP

Η ίδια είχε αναφερθεί και στις απώλειες της ζωής της που τη σημάδεψαν. «Έχασα το μεγάλο μου αδερφό, τον Σωκράτη και μετά, τον άλλο αδερφό μου τον Αλέκο. Δεν τα αντέχω εγώ αυτά. Για τον Αλέκο δεν πρόλαβα να κάνω κάποια πράγματα που ήθελα για να τον βοηθήσω».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις