ΑΘΗΝΑ. Ενώ οι 105 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στις 7 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τις απολογίες, μεταφέρονται σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, στη δημοσιότητα έρχονται νέα ντοκουμέντα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ φαίνεται ο 29χρονος Μιχάλης (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα) να δέχεται χτύπημα από ρόπαλο από ομάδα χούλιγκαν που καταδιώκει μερίδα φίλων της ΑΕΚ. Είναι οι στιγμές που οι Κροάτες χούλιγκαν μαζί με Έλληνες συνεργούς τους ξεκίνησαν τη φονική επιδρομή έξω από την OPAP Arena.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο 29χρονος λίγο αργότερα φαίνεται στο βίντεο να βγάζει το κράνος που φορά και να κοιτά το αριστερό του χέρι. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διανύει τρέχοντας μια απόσταση περίπου 50 μέτρων, όπου και κρύβεται στο πίσω μέρος περιπτέρου, πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά. Είναι το σημείο όπου ο 29χρονος καταρρέει και αφήνει την τελευταία του πνοή, έχοντας δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά στο χέρι, στον πήχη.

Δείτε το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Κατσουρή

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. είναι o εντοπισμός του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου. Η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού ολοκληρώθηκε και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τους εμπλεκόμενους.

Τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί θα τεθούν σε αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό από τα πειστήρια που εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης αλλά και στην κατοχή των χούλιγκαν.

Σε πρώτη φάση θα γίνει έρευνα σε σχέση με τους «5» που είναι στο «κάδρο» από την Κροατία, την Ελλάδα και την Αλβανία, αλλά και σε ακόμα 8 Κροάτες που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας. Δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα στοιχεία για τις κινήσεις των συλληφθέντων. Επίσης, έρευνα αναμένεται να γίνει και στις επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, πριν αλλά και μετά τη δολοφονία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις