ΕΛΛΑΔΑ. O καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας, όπως ανακοινώθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Κατατέθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Στα τέλη Ιουλίου, ο έγκλειστος, πρώην βουλευτής της ΧΑ, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, με «πολιτικό» μανιφέστο, μέσω της συνηγόρου του Βασιλικής Πανταζή.

Η «απάντηση» στον Κασιδιάρη – Γιατί δεν θα εμποδιστεί η κάθοδός του στις δημοτικές εκλογές

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και με δεδομένη την πρόβλεψη ότι ο Κασιδιάρης θα έθετε υποψηφιότητα στην Αθήνα, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε αξιολόγηση και μελέτη των δυνατοτήτων που μπορεί να παρέχει νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα απέτρεπε οριστικά τον έγκλειστο της Χ.Α. από το να μετάσχει στην αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία.

Οι απόψεις που κατατέθηκαν σε στενό κυβερνητικό κύκλο, όπως αποκάλυψε και η «Κ» , αναφέρονταν σε νέα ρύθμιση πιο προσωποκεντρική και σφιχτή από εκείνη που εφαρμόστηκε στις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο αυτές οι απόψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά δεν επικράτησαν.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η τελική επιλογή της κυβέρνησης, αν δεν αλλάξει κάτι, είναι να μην υπάρξει νέα απαγορευτική ρύθμιση, καθώς κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε ότι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει ουσιαστικά την κάθοδο Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ισχύσει η ήδη υπάρχουσα νομοθεσία, που δεν απαγορεύει μεν σε καταδικασμένους για διάφορα αδικήματα να μετέχουν στις εκλογές, αλλά ουσιαστικά ακυρώνει την όποια εκλογή τους καθώς ουδέποτε καταλαμβάνουν αυτοδιοικητικό αξίωμα, διότι τίθενται άμεσα σε έκπτωση και έτσι ματαιώνεται η όποια εκλογή τους.

Ο Ηλίας Κασσιδιάρης γεννήθηκε στον Πειραιά και έχει καταγωγή από τα Δημαρίστικα Μάνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις