ΑΘΗΝΑ. Δραματικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι στη Φυλή με την πυρκαγιά που ξέσπασε καίγοντας δεκάδες κατοικίες και περιουσίες.

Τρόμο και αγωνία προκάλεσαν και οι εικόνες με ορισμένους κατοίκους να μπαίνουν στο «πεδίο της μάχης» προκειμένου να σώσουν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους.

Στο «Live News» μίλησε ο Γιάννης, κάτοικος της περιοχής, τον οποίο τον είδαμε να σκαρφαλώνει στη στέγη της κατοικίας του προκειμένου να το σώσει από την πύρινη λαίλαπα.

«Εχθές ήταν μία τραγική ημέρα, εγώ έφυγα από την Εύβοια γιατί με ειδοποίησαν ότι έχει πάρει φωτιά στη Χασιά το σπίτι ενός φίλου. Η Αστυνομία δεν μας άφηνε να περάσουμε λόγω των καπνών και της χαμηλής ορατότητας, εγώ τους προσπέρασα, ριψοκίνδυνο βέβαια αλλά αναγκαστήκαμε. Με το που ήρθαμε εδώ, όλος ο δρόμος είχε πάρα πολύ καπνό, βάλαμε μία μάσκα στο πρόσωπο και αρχίσαμε να σβήνουμε φωτιές.

»Μετά από λίγο ήρθε και η Πυροσβεστική. Ρίξαμε νερό στη στέγη από κάτω, αλλά δεν γινόταν τίποτα, οι πυροσβέστες δεν ανέβαιναν επάνω και αναγκάστηκα εγώ μαζί με ένα ακόμη παιδί να ανέβουμε, να σπάσουμε τα κεραμίδια και να σώσουμε το σπίτι» περιέγραψε ο ίδιος.

Παραδέχτηκε πως η πράξη του ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, ωστόσο όπως είπε «δεν γινόταν αλλιώς, γιατί εάν αφήναμε το ένα σπίτι να καεί θα καιγόταν και το άλλο. Το ρισκάραμε… είπαμε ό,τι γίνει».

Συνέχισε την περιγραφή του: «Το σπίτι είχε γεμίσει καπνούς, σπάσαμε το σπίτι αλλά δυστυχώς η φωτιά είχε μπει κάτω από τα κεραμίδια και καιγόταν όλη η σκεπή. Εάν δεν σπάγαμε τα κεραμίδια να ρίξουμε νερό θα χάναμε το σπίτι».

Σημείωσε πως η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, η κατάσταση εκτός ελέγχου και αυτό που τους έσωσε ήταν τα βρεγμένα μαντήλια που είχαν δέσει γύρω από το πρόσωπό τους.

«Τρέχαμε όλοι πανικόβλητοι, είχαμε βοήθεια και από άλλους δημότες, ο Δήμος μάς βοήθησε φέρνοντας νερό… ευτυχώς το σώσαμε το σπίτι και όλα καλά. Ήταν πολύ ριψοκίνδυνο, το καταλάβαμε εκείνη την ώρα, αλλά το βλέπαμε διαφορετικά» κατέληξε ο κάτοικος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις