Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;

Αναμφισβήτητα, το σύκο είναι ένα από τα πιο γλυκά καλοκαιρινά φρούτα με μοναδική και αξεπέραστη γεύση.

Το απολαμβάνουμε φρέσκο την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς επίσης αποξηραμένο ή σε γλυκά του κουταλιού όλες τις εποχές του χρόνου.

Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, τα σύκα έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο.

Η καλλιέργεια της συκιάς είναι αρκετά εύκολη και μας δίνει πολλούς καρπούς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Πολλές φορές, ωστόσο, συλλέγουμε τα σύκα άγουρα και σκληρά χωρίς γλυκιά γεύση, ενώ κάποιες άλλες φορές έχουν ωριμάσει πολύ και είναι πολύ μαλακά με υποβαθμισμένη ποιότητα.

Αντίστοιχα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια εποχή μαζεύουμε τα σύκα που προορίζονται για γλυκό του κουταλιού, καθώς επίσης τα αποξηραμένα σύκα που τρώμε όλο τον χρόνο.

Ας δούμε, λοιπόν, πότε ωριμάζουν τα σύκα για να τα συλλέξουμε την κατάλληλη στιγμή και να απολαμβάνουμε την πλούσια γεύση τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο mistikakipou.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις