ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η οικιακή βοηθός έδωσε πληροφορίες και οργάνωσε το χτύπημα στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, που στόχο είχε το χρηματοκιβώτιο. Μαζί με 3 ομοεθνείς της, τρύπωσαν στο διαμέρισμα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κατάφεραν να θησαυρίσουν. Η αστυνομία δεν εγκατέλειψε την υπόθεση και πλέον φαίνεται να φτάνει στην άκρη του νήματος για τη «χρυσή» κλοπή.

Εξιχνιάστηκε έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Europol, περίπτωση κλοπής από σπίτι στο κέντρο της πόλης, από την οποία αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων μελών εγκληματικής ομάδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για Γεωργιανούς ηλικίας 39, 52, 27 και 46 ετών (3 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2019, δύο εκ των παραπάνω εισήλθαν χωρίς ίχνη παραβίασης σε διαμέρισμα γυναίκας με τη συνδρομή έτερου μέλους της ομάδας που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πλήθος κοσμημάτων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 500.000 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Κατά την προσέγγιση και τη διαφυγή τους, χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του τέταρτου μέλους της ομάδας, το οποίο τους παρείχε εν γνώσει του για την τέλεση της έκνομης ενέργειας.

Μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τρία από τα παραπάνω μέλη, ενώ ο 46χρονος μετά την ανακριτική του απολογία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων εντοπίστηκε και συνελήφθη η 27χρονη. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ για τα έτερα δύο μέλη της ομάδας έχει κινηθεί διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις