Γράφει και Φωτογραφίζει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Η έκφραση " ξύπνησαν μνήμες " από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel (έναρξη 4/09/2023 ), στην Θεσσαλία, δεν ευσταθεί, διότι τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, είναι πρωτοφανή!

Ποιος φανταζόταν, ότι τα νερά βροχής μαζί με λάσπη, θα κατέστρεφαν τα πάντα σε ένα σπίτι και το ψυγείο θα μετατρεπόταν σε ένα απλό ντουλάπι , καθώς δεν είναι εφικτή πλέον η αρχική του χρήση. Μόνο μια ψάθινη σκούπα, μετά από ξέβγαλμα με καθαρό νερό και στέγνωμα, θα είναι πλέον χρηστική.

Οι Ιερές εικόνες του τέμπλου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στα Ορφανά Καρδίτσας, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, αντικατοπριζόταν στο πλημμυρισμένο πάτωμά του.

Ποιός φανταζόνταν ότι εν έτει 2023, το νερό στους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Παλαμά, Σοφάδων, Φαρσάλων, Φαρκαδόνας...θα ήταν ακατάλληλο, για ανθρώπινη χρήση, αρκετές ημέρες του Σεπτεμβρίου και οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν δοχεία μεταλλικά ή πλαστικά με βρυσάκι και εμφιαλωμένο νερό.

Τι θα αντίκρισε, αυτός που πρωτομπήκε στον " λασπωμένο " Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου, Ορφανών Καρδίτσας ; Οι πατημασιές πάνω στην λάσπη στον προαύλιο χώρο, πολλά μαρτυρούν, για την κατάσταση στο εσωτερικό του Ι. Ναού αρκετές ημέρες μετά την κακοκαιρία...

Σε σπίτι στο χωριό Αστρίτσα Καρδίτσας, μόνο τα φωτοβολταικά πάνελ έμειναν στην θέση τους, με αμφίβολη την μελλοντική τους λειτουργία.

Ένας σκύλος στην άκρη της φωτογραφίας, με " έκπληξη παρακολουθεί ", ότι στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Βλοχός Καρδίτσας από τον Παλαμά, αντί να περνούν αυτοκίνητα το Σάββατο 9/9/2023, περνούσαν βάρκες διασωστών, που μετέφεραν ανθρώπους και κατοικίδια που είχαν εγκλωβιστεί, στο πλημμυρισμένο χωριό.

Ένας ηλικιωμένος ...αφού έβγαλε τα λασπωμένα πράγματα του στο πεζοδρόμιο, πάει το Σάββατο 16/09/2023 με το " σκυλάκο " του βόλτα στην γειτονιά.

Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να αναζητούμε, γιατί ο Θεός επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία, αλλά να προσευχόμαστε να δώσει κουράγιο σε όλους όσους δοκιμάστηκαν, και φώτιση ώστε να μετανοήσουν, όσοι κατέκριναν, ένεκα της περιστάσεως συνανθρώπους τους !

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις