ΕΛΛΑΔΑ. Πριν τέσσερις μήνες αποφυλακίστηκε και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δήλωσε μετανιωμένος για τις φρικτές πράξεις του και σήμερα θέλει να βοηθήσει τα νέα παιδιά να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εκείνον.

«Ήμουν ένα μεγάλο καθίκι. Για αυτό που ήμουν φταίνε τα ναρκωτικά και η φυλακή... Η νεολαία σήμερα μου δίνει δύναμη», δήλωσε συγκινημένος.

Ο Μπάμπης Θεολόγης μεγάλωσε σε ένα πολύ δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, όπως περιέγραψε ο ίδιος. Έφυγε πολύ μικρός από το σπίτι του. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να κάνει χρήση μαριχουάνας, ενώ στα 15 ήταν χρήστης κοκαΐνης. Η ζωή του πήρε γρήγορα άλλη τροπή: έγινε χρήστης και απέκτησε παραβατική συμπεριφορά, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόσβασή του στα ναρκωτικά.

«Η κοινωνία δε μου έδωσε ποτέ ευκαιρία να κάνω κάτι με τη ζωή μου... Δεν έχω ακουμπήσει ναρκωτικά για 28 χρόνια.»

Μετά από 31 χρόνια αποφυλακίστηκε. Η επανένταξή του στην κοινωνία, ωστόσο, είναι δύσκολη, λόγω του παρελθόντος του, αλλά και εξαιτίας του κρατικού μηχανισμού.

Σήμερα αυτό που θέλει είναι να βοηθήσει παραβατικά παιδιά: «Μου στέλνουν καθημερινά μηνύματα παραβατικά παιδιά και μου ζητούν βοήθεια. Εγώ θέλω να τα βοηθήσω τα παιδιά, όχι να τους κουνάω το δάχτυλο».

Ο ίδιος απέκτησε πέντε παιδιά από διαφορετικές συντρόφους, την περίοδο που μπαινοέβγαινε στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Οι σχέσεις μαζί τους δεν είναι οι καλύτερες, όμως θέλει να τις αποκαταστήσει.

Μπάμπης Θεολόγης: Η πιο δύσκολη στιγμή στη φυλακή - «Γι' αυτό δε μετάνιωσα»

Περιγράφοντας τις εμπειρίες του μέσα στη φυλακή όλα αυτά τα χρόνια, ο Μπάμπης Θεολόγης στάθηκε στη σκηνή που τον έχει στιγματίσει. Όπως είπε, ενώ βρισκόταν σε φυλακή των ΗΠΑ, μαχαίρωσε συγκρατούμενό του, ο οποίος είχε σκοτώσει το παιδί του και το είχε βάλει στον φούρνο:

«Η φυλακή είναι δύσκολη... Έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα, δεν έχω μετανιώσει για λίγα. Κάποιος είχε βάλει ένα παιδάκι δύο ετών ζωντανό μέσα στον φούρνο και το έψησε. Τον μαχαίρωσα μέσα στη φυλακή, έπρεπε να το κάνω. Αν δεν το είχα κάνει, θα με είχαν σκοτώσει εμένα... Έπρεπε να το κάνω... Αν δεν το έκανα, θα μαχαίρωναν οι άλλοι εμένα... Μετά από μια τέτοια πράξη τρως μέχρι 10 χρόνια στην απομόγνωση», περιέγραψε.

Αναφερόμενος στην πιο δύσκολη στιγμή που έζησε μέσα σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ο Μπάμπης μίλησε για έναν σκληρό διαπληκτισμό, ο οποίος έληξε με τον βίαιο ξυλοδαρμό κρατούμενου με ρόπαλο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις