ΛΑΜΙΑ. Το βίντεο ντοκουμέντο με τη ληστεία σε βενζινάδικο στη Λαμία είχε προκαλέσει αίσθηση. Οι δράστες επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στον καρκινοπαθή υπεύθυνο της επιχείρησης, επειδή αρνήθηκε να τους βάλει τζάμπα βενζίνη. Οι εικόνες οδήγησαν τα βήματα των Αρχών και πλέον οι 4 Ρομά βρίσκονται στη φυλακή. Ο άτυχος άντρας προσπαθεί να ξεχάσει τα όσα έζησε στα χέρια τους και κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το δρόμο για τη φυλακή πήραν το μεσημέρι της Τρίτης 31 Οκτωβρίου τα δύο αδέρφια Ρομά ηλικίας 16 και 17 ετών που επιτέθηκαν με «καρατιές» και λήστεψαν τον καρκινοπαθή υπεύθυνο σε βενζινάδικο τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Αυτή τη φορά Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση των δύο νεαρών Ρομά, καθώς στην περίπτωση των δύο συνεργών τους ηλικίας 19 και 16 ετών, που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αφού υπήρξε διαφωνία και είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας από νωρίς χθες το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς τους, ενώ στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκιση ξέσπασαν σε φωνές, κατάρες και απειλές. Ευτυχώς στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεν είχαμε κάποιο χειρότερο επεισόδιο.

Τα δύο αδέρφια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κύριας ανάκρισης, είχαν συμμετοχή και σε άλλη μια ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί, ενώ μαζί με τον άλλον 16χρονο που έχει ήδη προφυλακιστεί, εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας.

Τα ντοκουμέντα της άγριας ληστείας

Η Τζουλιάνα Μπαλάν, κόρη του θύματος, είχε μιλήσει στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο για το περιστατικό, όταν ακόμα οι δύο δράστες ήταν ελεύθεροι. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα έξω. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να τους δούμε μέσα; Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν καταδικαστεί δύο φορές για ληστεία και καταστροφή περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή. Ήταν με αναστολή έξω.

Όλη η γειτονιά έχει πρόβλημα μαζί τους. Κανείς δεν τους κάνει τίποτα. Πού είναι η δικαιοσύνη εδώ; Ο πατέρας μου έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και δεν έπρεπε να χτυπηθεί καθόλου το κεφάλι του λόγω της υγείας του και έτσι μπορεί να επιδεινωθεί».

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ένας από τους Ρομά πήρε την αντλία να βάλει μόνος του βενζίνη και όταν ο άνθρωπος του πρατηρίου πήγε να τον εμποδίσει, κατέβηκαν όλοι μαζί και του επιτέθηκαν με απίστευτη αγριότητα, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο και να του κάνουν ράμματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις