ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Η ιστορία της Αθηνάς Παπαχρήστου, της συνταξιούχου αγρότισσας που με πολλούς κόπους δώρισε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, έκανε την Πέμπτη τον γύρο του διαδικτύου.

Η ηλικιωμένη πήρε την απόφαση πριν από περίπου 1,5 χρόνο, όταν μετέβη στο νοσοκομείο και ανακοίνωσε στην Ελένη Σκαρμούτσου και τη Διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου πώς «θέλω να σας αγοράσω ένα νοσοκομειακό

«Την αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, ήμασταν συγκινημένες σε κάθε της επίσκεψη και τη διαβεβαιώσαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τη βοηθήσουμε», συμπληρώνει.

«Ένα ασθενοφόρο να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς»

Η κα Αθηνά είχε επανειλημμένα χρησιμοποιήσει το ασθενοφόρο στο παρελθόν, συνοδεύοντας τον σύζυγό της που ταλαιπωρούταν επί 12 χρόνια από ασθένεια.

«Το 'χω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς», έλεγε.

Από όταν ξεκίνησε η διαδικασία για τη δωρεά του ασθενοφόρου ζούσε με την αγωνία πως μπορεί να μην είναι υγιής, ώστε να το δει να «έρχεται και να το ευλογήσει ο παπάς».

Τελικά, ο στόχος της επιτεύχθηκε και με μια λιτή τελετή παραδόθηκε ένα επιπλέον ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, προκειμένου οι συμπολίτες της να μην ταλαιπωρούνται από τις ελλείψεις του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις