ΕΛΛΑΔΑ. Θα «μυρίσει» χειμώνας τις επόμενες ημέρες!

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, τους ενισχυμένους βοριάδες από την Παρασκευή, τα χιόνια στα ορεινά (τοπικά και σε ημιορεινά) και την πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10-14°C ως μέγιστες τιμές στα πεδινά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.


Τα νέα στοιχεία από το meteo

Πεδίο χαμηλών πιέσεων θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας την Παρασκευή 08/12, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει και για την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στους Χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που αναμένονται το πρωί (05:00-08:00) και το μεσημέρι (11:00-14:00) της Παρασκευής 08/12.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις