ΕΛΛΑΔΑ. Αντίστροφα μετράνε οι μαθητές για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την πιο γιορτινή περίοδο μακρυά από τα… μαθητικά τους καθήκοντα.

Τα σχολεία φέτος κλείνουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023. Αργία θεωρείται και η 26η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη. Η Πρωτοχρονιά 2024 πέφτει, επίσης, Δευτέρα, οπότε οι μαθητές κερδίζουν άλλη μία μέρα … Υπενθυμίζεται ότι αργία είναι και η ημέρα της γιορτής των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, που φέτος «πέφτει» Σάββατο.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα 2023 και την Πρωτοχρονιά 2024

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Ως εκ τούτου, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα

Για όσους ανυπομονούν τόσο πολύ και μετρούν μέχρι και τα δευτερόλεπτα για την ημέρα των Χριστουγέννων, η ιστοσελίδα roloi.net έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ρολόι που κυλά αντίστροφα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου. Σ’ αυτό καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι ημέρες, οι ώρες, τα λεπτά, αλλά ακόμα και τα δευτερόλεπτα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις