ΕΛΛΑΔΑ. «Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας» στη «σκιά» της συζήτησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Πώς θα κάνει ένα παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο; Εκεί είναι η διαφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο ζήτημα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

«Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Την ελευθερία του ανθρώπου την δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση», πρόσθεσε και επεσήμανε η θέση της Εκκλησίας θα διατυπωθεί μετά από σύγκληση όλη της Ιεραρχίας.

Όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «και ο εκκλησιαστικός χώρος έχει τις δικές του ομάδες. Θα πρέπει να αποφασιστεί αυτό που λέει το σύνολο της Εκκλησίας. Αυτός που δεν θέλει να είναι στην Εκκλησία έχει το δικαίωμα να αποσυρθεί. Θα πρέπει να λάβει η εκκλησία τα μέτρα της. Ποιος φυλάει αυτό το κράτος; Η εκκλησία ή η πολιτεία; Ποιος πρέπει να λάβει τα μέτρα αν αυτό το κράτος θα πρέπει να επιτρέπει στον τάδε να μπει εδώ μέσα; Θα πρέπει να δούμε τα όρια μας. Τα όριά μας είναι η συνεργασία με το κράτος, δεν είναι να υποδεικνύουμε εμείς στο κράτος τι θα κάνει, όπως δεν είναι σωστό το κράτος να υποδεικνύει τι θα κάνω εγώ στην εκκλησία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «εγώ είμαι υπέρ των νέων ταυτοτήτων. Έβγαλα. Αλλά δεν μπορείς να γίνει επιστρατευμένος αρχιεπίσκοπος και να πω εγω έβγαλα ταυτότητα ακολουθήστε με. Είπα ότι θα πάω στο χωριό μου θα πάω στον αστυνόμο που με ξέρει και θα βγάλω».

Σχολιάζοντας τα κρούσματα βίας από νέους είπε ότι «είναι φυσικό να περιμένουμε και χειρότερα. Να δούμε την παιδεία, τι θέλουμε από τα σχολεία. Εγώ έκανα δάσκαλος σε σχολεία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πάτε σε ένα σχολείο σε μια αίθουσα και πείτε στα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης, τι έκανε ο Καραϊσκάκης, πού είναι οι φωτογραφίες τους; Τα σχολεία τα απογύμνωσαν να φύγουν οι ήρωες και να μην μιλάμε για την Παναγία και τον Χριστό. Το παιδί ζητεί πρότυπο, ζητάει πατέρα και μάνα που εργάζονται, άνθρωπο δεν έχει, πρέπει να πάει στο γήπεδο και το θέατρο αλλά τα κριτήρια ποια είναι; Δεν περιμένω βελτίωση αν δεν βάλει το υπουργείο Παιδείας πρότυπα στα παιδιά. Πού πάμε; Το θέμα είναι το πρότυπο, οι γονείς το σχολείο ο δάσκαλος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις