ΕΛΛΑΔΑ. Μεγάλη θλίψη προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα η είδηση του θανάτου του Βασίλη Καρρά σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, καθώς ως ο «άρχοντας της καψούρας» είχε συντροφεύσει χιλιάδες ανθρώπους στα δύσκολα με τη φωνή του.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο της Κρήτης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, το χειρουργείο είχε προγραμματιστεί 1,5 μήνα νωρίτερα και αυτός ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκε η συνεργασία του με την Πάολα.

Το χειρουργείο αυτό είχε στεφθεί με επιτυχία ωστόσο, λίγο αργότερα ο Βασίλης Καρράς νόσησε από κορονοϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του και οδήγησαν στον θάνατό του.

Βασίλης Καρράς: Λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη – Στην Καβάλα η κηδεία

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε και πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα της σπουδαίας καριέρας του.

Το λαϊκό προσκύνημα, όπου οι εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του θα αποτίσουν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας την ερχόμενη Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Καρρά θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12:00 στη γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι, του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

«Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε»

«Μια γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στα social media, για το θάνατο του μεγάλου Βασίλη Καρρά.

Στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός συνεχίζει λέγοντας: «Ένας γνήσιος Μακεδόνας, ο Βασίλης Καρράς, δεν είναι, πια, ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε.

Καθημερινός άνθρωπος και ο ίδιος, νομίζω πως δεν θα ήθελε μεγάλα λόγια σε αυτόν τον αποχαιρετισμό. Αλλά με τις νότες του και την απλότητά του να μείνει στη μνήμη μας βαθιά. Βαθιά όσο ήταν και η φωνή του. Συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και στους αμέτρητους φίλους του».

Υπόκλιση από τον καλλιτεχνικό κόσμο

Λίγα λεπτά μετά την θλιβερή είδηση, τα social media γέμισαν με μηνύματα αποχαιρετισμού από ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου που τον γνώρισαν μέσα στα χρόνια αλλά και το κοινό που με τα τραγούδια του αγάπησε, έκλαψε, διασκέδασε.

Η Άννα Βίσση με μια ανάρτησή της στο Instagram έγραψε πως ο Βασίλης Καρράς θα είναι για πάντα εδώ.

https://www.instagram.com/reel/C1PvgBKtYEp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έκανε μια σειρά από stories στο Instagram όπου μεταξύ άλλων έγραφε: «Καλό ταξίδι Legend».

Με μια φωτογραφία από τα παλιά ο Στέλιος Διονυσίου αποχαιρέτησε τον Βασίλη Καρρά: «Βασιλάρα μου …….. Καψούρα μου …. Σ αγαπώ και…. θα Σ αγαπώ!!! Καλό Ταξίδι».

https://www.instagram.com/p/C1PmCZuNp2w/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ανάρτηση της Πέγκυς Ζήνα: «Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα…Έβγαινες με χαμογελαστά παιδικά μάτια και με βαριά φωνή έλεγες: “Καλησπέρα και καλή βραδιά”…και τότε ούρλιαζε ο κόσμος έχοντας ξορκίσει όλα του τα προβλήματα πριν ακόμα ξεκινήσεις να τραγουδάς τις αμέτρητες επιτυχίες σου που μας άφησες προίκα πια για μια ζωή. Νόμιζες ότι αν φύγεις σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων ότι θα στεναχωρηθούμε λιγότερο; Θα’σαι το δάκρυ το δικό μας..θα’σαι ο χτύπος στον σφυγμό μας ..τις νύχτες μόνοι όταν θα περνάμε και θα σε τραγουδάμε.. Πάλεψες παραπάνω απ’ όλους το θεριό.. Φεύγεις χορτασμένος από την αγάπη του κόσμου, την επιτυχία και πάνω απ´όλα την οικογένειά σου και τους φίλους σου…καλό σου ταξίδι Βασίλη μου Ελεύθερη νά ναι η ψυχή σου».

https://www.instagram.com/p/C1P05_zqz9a/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με τον στίχο «Άλλη φορά δε θα σε δω» αποχαιρέτησε η Καίτη Γαρμπή τον Βασίλη Καρρά και ένα βίντεο από τα παλιά με τους δυο τους στην πίστα.

https://www.instagram.com/reel/C1Pifx3tQnO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Καλό ταξίδι αγαπημένε! Τα φώτα δε θα σβήσουν ποτέ για σένα . Ευχαριστώ το Θεό που με έφερε κοντά σου και γνώρισα το μεγαλείο σου σαν καλλιτέχνης αλλά και σαν άνθρωπος . Η απώλεια σου αξεπέραστη για όλους μας … όπου υπάρχει Ελλάδα , όπου υπάρχει Έλληνας» έγραψε ο Χρήστος Μενιδιάτης.

https://www.instagram.com/p/C1PjExuNLyP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Βασίλη μου σαν την ψυχή σου δεν θα υπάρξει άλλη στο χώρο μας… Ένα μεγάλο κενό αφήνεις αλλά και μία τεράστια παρακαταθήκη που θα την τραγουδάμε πάντα!!! Καλό παράδεισο να έχεις άρχοντα και τα θερμά μου συλληπητήρια στην αγαπημένη μου οικογένεια σου!» είναι η ανάρτηση του Ηλία Βρεττού.

https://www.instagram.com/p/C1PoVgPozpT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Νίκος Κουρκούλης αποχαιρετά τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή, τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα.

«ΠΟΥ ΠΑΣ ΠΟΥ ΠΑΣ ;;; ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ;ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ …ΔΕ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ …ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ», έγραψε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής, όταν ενημερώθηκε πως ο Βασίλης Καρράς «έφυγε» από τη ζωή.

«Θα τολμήσω με ταπεινότητα να προτείνω κάτι, αν και δε το συνηθίζω, αλλά σήμερα είναι μια μοναδική μέρα για μένα και επιβάλλεται Αξίζει σήμερα στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ να αφιερώσουμε όλοι οι συνάδελφοι ερμηνευτές – καλλιτέχνες ένα τραγούδι …στον τελευταίο άντρα Λαϊκό Άνθρωπο Ερμηνευτή της γενιάς μας ,ασχέτως σκηνής και είδους μιας και ο Βασιλης ανήκε σε όλους!», σημειώνει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

https://www.instagram.com/p/C1PsS_3Ixpm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με ένα ντουέτο αποχαιρέτησε ο Χρήστος Δάντης τον Βασίλη Καρρά: «Βασίλη μου, καλέ μου φίλε, εγώ δε θα γιορτάσω τα Χριστούγεννα φέτος. Θα τ αφιερώσω σε σένα γιατι ήσουν και θα είσαι Μεγάλος! Όχι μόνο Τραγουδιστης. Πατέρας κι αδελφός όλων μας. Πονάμε όλοι να ξέρεις. Όσοι σε γνωρίσαμε αλλά κι αυτοί που δε σε ξέρουν. Γιατί στα μάτια σου φαινόταν η καλοσύνη, η δοτικότητα, ο αλτρουισμός. Σ αγαπάω και θα σε τιμώ όσο ζω! Καλέ μου φίλε αντίο και θα ανταμώσουμε ξανά».

https://www.instagram.com/reel/C1PkCwYNShY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις