ΕΛΛΑΔΑ. Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο στόχο που έχει θέσει για στήριξη των αγροτών, όποια δυσκολία ή εμπόδιο υπάρξει, γιατί αυτό λέει η συνείδησή του και αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο «Thessalia tv».

Ο ΥπΑΑΤ ανέπτυξε μια σειρά αποφάσεων που σκοπό έχουν, όχι μόνο να διευκολύνουν τους αγρότες να παραμείνουν στη γη τους, αλλά και να προσελκύσουν νέους στον πρωτογενή τομέα.

Αναφερόμενος στην προτεραιότητα που έχειτεθεί από την κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις, δηλαδή τη Διαχείριση των Υδάτων, ο υπουργός είπε:

«Σε συνεργασία με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών στη Θεσσαλία, στην οποία λόγω των πλημμυρών έχει δοθεί προτεραιότητα, εκπονείται το master plan, ενώ θα ακολουθήσουν οι Περιφέρειες Κρήτης και Πελοποννήσου. Σε κάθε Περιφέρεια προβλέπεται ίδρυση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων, στον οποίο θα ενσωματωθούν οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ που λειτουργούν με Βασιλικά Διατάγματα του 1958. Τα master plans θα επικεντρώνονται σε τρία επίπεδα: Της διαχείρισης του νερού, των εγγειοβελτιωτικών έργων και της αντιπλημμυρικής προστασίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις