ΑΓΡΑΦΑ. Η ομάδα του Travel Inspiration ταξίδεψε εκεί με αφετηρία την τετραπλή διασταύρωση χωματόδρομων, πάνω από τον οικισμό Καμάρια των Αγράφων και τελικό προορισμό το ίδιο το χωριό των Αγράφων, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά διπλάσια του υψομέτρου του χωριού (850 μέτρα), συνολικής διαδρομής περίπου 11 χιλιομέτρων.

Ο χωματόδρομος αν και βατός, δεν παύει να είναι υπερβολικά στενός και επικίνδυνος σε ορισμένα σημεία, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο καθίσταται άκρως απαγορευτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος αποτελεί την πιο σύντομη διαδρομή από τα Άγραφα προς την Καρδίτσα, γλιτώνοντας έτσι περίπου 25 χιλιόμετρα σε σχέση με την πιο βατή μεταξύ τους σύνδεση.

Αυτό όμως που θα απολαμβάνουν όσοι επιλέξουν αυτή τη διαδρομή είναι η απαράμιλλη ομορφιά των βουνοκορφών από ένα τόσο μεγάλο υψομετρικά σημείο, καθώς και η αίσθηση της ελευθερίας που αισθάνεται κανείς με την «κατάκτησή» τους.

Οι κορυφές μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό! Και σαν το βλέμμα πέσει χαμηλότερα, τα Άγραφα και το υπέροχο φαράγγι αποτελούν τη δεύτερη ομορφότερη εικόνα της διαδρομής με την επιβλητικότητα και τη σταθερή αξία τους στην καρδιά της Δυτικής Ευρυτανίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις