ΚΟΣΜΟΣ. Στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο δικαστήριο του Κουΐνς, βρέθηκαν οι πονεμένοι γονείς του αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου, για να παραστούν στην έναρξη της δίκης που αφορά στην παράσυρση και εγκατάλειψη του γιού τους από διερχόμενη, μεθυσμένη οδηγό.

Στη διάρκεια της ακρόασης, οι γονείς του άτυχου αστυνομικού, κάθισαν στα έδρανα μαζί με τους συναδέλφους του.

Ο Αναστάσιος Τσάκος, ο οποίος υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, με καταγωγή από τη Λακωνία, ενώ μεγάλωσε στη Νεάπολη.

Anastasios-Tsakos.jpg
Ο Αναστάσιος Τσάκος

Στις ΗΠΑ βρέθηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του '90.

Είχε φοιτήσει στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε η 32χρονη Τζέσικα Μποβέ (Jessica Beauvais), η οποία αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της ανθρωποκτονίας σε 2ο βαθμό, εγκληματικής αμέλειας και εγκατάλειψης και εάν καταδικαστεί θα φυλακιστεί για τουλάχιστον 15 χρόνια για τον θάνατο του αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου.

Η κατηγορούμενη, δήλωσε αθώα.

Φορώντας μια χακί φόρμα και χειροπέδες, η 32χρονη κατηγορούμενη, από το Χέμπστεντ, ήταν σιωπηλή καθώς ο εισαγγελέας εξιστορούσε τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα όταν εκείνη έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα το σώμα του αστυνομικού να εκτοξευτεί 100 μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Τσάκος, εκείνη την ώρα ρύθμιζε την κυκλοφορία μετά από προηγούμενο θανατηφόρο τροχαίο που είχε συμβεί στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Λονγκ Άιλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway - LIE) στο Κουίνς, λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Απριλίου.

Αναφέρεται πως η Mποβέ αγνόησε τους κώνους για την κυκλοφορία που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο και τα φώτα που αναβόσβηναν, χτύπησε με το αυτοκίνητο της τον Τσάκο και συνέχισε την πορεία της.

Συγκεκριμένα, ο Τσάκος βρισκόταν στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο τύπου «Volkswagen» της Μποβέ, η οποία είχε πιεί και βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και της είχε αφαιρεθεί η άδεια.

Η πλευρά της κατηγορουμένης

Ο δικηγόρος της Μποβέ ανέφερε ότι δεν είναι ένοχη η πελάτισσά του.

Εκείνη την ώρα μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν οι γονείς της, ο 13χρονος γιος της και τα αδέλφια της.

Οι συνάδελφοι του Αναστάσιου Τσάκου

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Αστυνομικών δήλωσε:

«Φανταστείτε να φεύγετε μια μέρα για την δουλειά σας και να μην επιστρέψετε ποτέ ξανά στο σπίτι. Φανταστείτε τα σχέδια που είχατε για τα παιδιά σας για εκείνη τη μέρα και δεν θα επιστρέψετε ποτέ για να τα κάνετε πραγματικότητα.

Λοιπόν, έτσι αισθάνονται οι δικοί του άνθρωποι. Όμως αυτό που τους φοβίζει περισσότερο, είναι ότι ξέρουν πως δεν θα τελειώσει ποτέ.

Ξέρουν ότι ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σε αυτό το δικαστήριο».

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ορίστηκε για τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις