ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. «Έφυγε» για το αιώνιο ταξίδι και ο Πάνος Σταματόπουλος, όπως πληροφόρησε το «Νέο Κόσμο» ο σύντροφός του, Αντώνης Πάσχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neoskosmos.com, ο Σταματόπουλος υπέκυψε, σε ηλικία 85 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Ο ίδιος είχε διαισθανθεί το τέλος του και πριν λίγες μέρες, σε τηλεφωνική ομιλία που είχε με τον Αντώνη Πάσχο του εκμυστηρεύτηκε: «Δεν θα βγω ζωντανός από δω μέσα».

Σε ανάρτησή της η νύφη του Συμέλα Σταματοπούλου έγραψε:

«Με μεγάλη λύπη και βαριά καρδιά κάνω γνωστό ότι απεβίωσε ο πεθερός μου, Παναγιώτης Σταματόπουλος από τη Ζαραφώνα, Λακωνίας.
Ένα ενεργό μέλος της ομογένειας με έντονη δράση στα παροικιακά, αγωνιστής και πατριώτης…. οικογενειάρχης που λάτρευε τα εγγόνια του, αφήνει μεγάλο κενό στη ζωή μας».

Τα τελευταία χρόνια ο Πάνος Σταματόπουλος έγραφε συχνά-πυκνά άρθρα, αλλά και επιστολές στο «Νέο Κόσμο» για μια σειρά θεμάτων. Για την Αρχαία Ελλάδα και ειδικά την Λακωνία, από όπου καταγόταν αλλά και την πολιτική.

Αριστερός ο ίδιος και αγωνιστής αγωνιζόταν κατά των διακρίσεων και υπέρ των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των ηλικιωμένων.

Ήταν επί χρόνια επικεφαλής του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και υπηρέτησε την ομογένεια από διάφορα μετερίζια αλλά και από το ΔΣ της Ελληνικής.

Υπήρξε επίσης ένας πετυχημένος επιχειρηματίας αλλά και άξιος οικογενειάρχης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις