ΚΟΣΜΟΣ. Αρκετοί θα ήθελαν κάποια στιγμή να μπορούσαν να μπουν στο μυαλό ενός ψυχοπαθή, πόσο μάλλον δολοφόνου για καταλάβουν τι σκέφτεται και ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι και τα δύο, δίνει μια γεύση από τον κόσμο του.

Ο 35χρονος έκανε ανάρτηση στο Reddit και μετά από μια μικρή εισαγωγή, ζήτησε από τον κόσμο να κάνει ερωτήσεις και εκείνος θα έδινε την απάντηση. Σύμφωνα με την Mirror, έγραψε ότι σε ηλικία 19 ετών καταδικάστηκε για φόνο δεύτερου βαθμού τον Ιανουάριο του 2008, ενώ μετά από επτά χρόνια και οκτώ μήνες αφέθηκε ελεύθερος.

«Για να ξεκαθαρίσω μερικές κοινές παρανοήσεις, θα εξηγήσω πρώτα τι είναι ο όρος ψυχοπαθής. Η ψυχοπάθεια δεν είναι μια ιατρική διάγνωση, αλλά μάλλον ένας όρος που χρησιμοποιείται στην εγκληματική ψυχολογία για να ορίσει ένα άτομο με ορισμένες ληστρικές συμπεριφορές. Η επίσημη ιατρική μου διάγνωση (η οποία ελήφθη πριν από την καταδίκη μου για φόνο), είναι παρόμοια με αυτή των περισσότερων, αν όχι όλων, των ψυχοπαθών: “αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας”», έγραψε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, ανέφερε ότι ο όρος «αντικοινωνικός» χρησιμοποιείται συχνά λανθασμένα, για τους υπερβολικά ντροπαλούς ή αυτούς που αποφεύγουν τη συζήτηση. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ακοινώνητοι», σημείωσε και πρόσθεσε πως «το αντικοινωνικό αναφέρεται σε κάποιον που είναι χειριστικός, δόλιος και μια μακρά λίστα με άλλα πράγματα…».

«Γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ψυχοπαθής»

Στη συνέχεια δέχτηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων, με τους χρήστες στο Reddit να προσπαθούν να πάρουν για γεύση από τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο. «Σε ενδιαφέρει κανένας ή οτιδήποτε με συμπονετική έννοια ή δεν ξέρεις τι είναι αυτό;», ρώτησε ένα άτομο για να πάρει την απάντηση: «Δεν μπορώ να αγαπήσω κάποιον με την ίδια έννοια που αγαπάς εσύ. Δεν έχω ερωτευτεί ποτέ, όπως θα το περιέγραφες».

Επίσης, δέχτηκε ακόμη μια ερώτηση για την συναισθηματική του κατάσταση, σημειώνοντας ότι δεν έχει ενσυναίσθηση, με αποτέλεσμα να ακολουθεί ένα μοτίβο ομιλίας.

Τέλος, ο 35χρονος θέλησε να ξεκαθαρίσει την διαφορά μεταξύ ψυχασθένειας και ψυχοπάθειας, γράφοντας ότι «οι ψυχοπαθείς γεννιούνται. Ο εγκέφαλός τους έχει μειωμένες συνδέσεις μεταξύ του τμήματος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για συναισθήματα όπως η ενσυναίσθηση και η ενοχή, και του τμήματος που προκαλεί φόβο και άγχος. Το περιβάλλον και η ανάπτυξή τους καθορίζουν τι είδους ψυχοπαθής θα γίνουν. Δεν μπορείς να γίνεις ψυχοπαθής μέσω καθαρής θέλησης ή επιθυμίας. Ένα συνηθισμένο λάθος/λανθασμένη αντίληψη είναι ότι οι ψυχασθενείς αποκαλούνται ψυχοπαθείς. Οι ψυχασθενείς είναι άνθρωποι που έχουν χάσει τον έλεγχο της πραγματικότητας και συχνά είναι σύμπτωμα μιας άλλης κατάστασης, ενώ η ψυχοπάθεια είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις