ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά από ένοπλη επίθεση, το πρωί της Κυριακής, σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

Ειδικότερα, περίπου στις 11:40 το πρωί, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία στο Μπουγιούκντερε, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, ανοίγοντας πυρ.

Από τους πυροβολισμούς νεκρό έπεσε με τραύμα στο κεφάλι ένα άτομο, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των εκκλησιαζομένων.

Βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο DHA αποτυπώνει τη στιγμή που οι ένοπλοι ανοίγουν την πόρτα του ναού και ανοίγουν πυρ, με τους εκκλησιαζόμενους να πέφτουν κάτω για να καλυφθούν.

Λίγο νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, των δύο φερόμενων δραστών να φθάνουν πεζή, με χαλαρό βηματισμό και τα χέρια στις τσέπες, στην εκκλησία.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τουρκική αστυνομία για τη σύλληψή τους.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής τους στα κοινωνικά δίκτυα ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό και για τον σκοπό αυτό ορίστηκαν δυο προϊστάμενοι της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης και ένας αντιεισαγγελέας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ καταδίκασε την επίθεση, υπαινισσόμενος πως η επίθεση στρεφόταν κατά του ατόμου με αρχικά του ονόματός του CT που έπεσε νεκρό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στο ιερέα Αντόν Μπουλάι για να του ευχηθεί περαστικά, μετά την επίθεση στην εκκλησία όπου ιερουργούσε, δεσμευόμενος για την άμεση σύλληψη των δραστών.

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά την διάρκεια της λειτουργίας με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο πάπας μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις