ΚΟΣΜΟΣ. Πολλοί εργαζόμενοι ψάχνουν να βρουν ένα ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον το οποίο δεν απαιτεί παρουσία στο γραφείο, ώστε να γλιτώνουν χρόνο και έξοδα μετακίνησης και να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Αλλά από ότι φαίνεται εάν θέλει κανείς να εργαστεί από το σπίτι — ή από οπουδήποτε στον κόσμο — ίσως πρέπει να σκεφτεί μια καριέρα στη λογιστική, στην τεχνολογία ή στη γραφιστική.

Ακόμη και καθώς περισσότερες εταιρείες αποσύρονται από την εργασιακή ευελιξία, οι εργοδότες σε αυτούς τους τομείς διπλασιάζουν τη δέσμευσή τους σε ένα μοντέλο εργασίας χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο γραφείο, σύμφωνα με νέα έρευνα της FlexJobs.

Εταιρείες στους τομείς του μάρκετινγκ, της εκπαίδευσης και των τυχερών παιχνιδιών προσλαμβάνουν επίσης εργαζόμενους με πιο ευέλικτους ρόλους, ανέφερε στο CNBC η κορυφαία ειδικός σταδιοδρομίας της FlexJobs, Τόνι Φράνα.

Η FlexJobs εντόπισε τις κορυφαίες εταιρείες που προσλαμβάνουν για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας το 2024, αναλύοντας τη βάση δεδομένων της και βλέποντας ποιες εταιρείες είχαν τον μεγαλύτερο όγκο απομακρυσμένων, ευέλικτων ως προς την τοποθεσία αγγελιών εργασίας μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2023.

Όλες οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στην κατάταξη της FlexJobs προσφέρουν απομακρυσμένες θέσεις εργασίες πλήρους ή μερικής απασχόλησης που δεν έχουν περιορισμό τοποθεσίας και δεν απαιτούν χρόνο στο γραφείο.

Ακολουθούν 10 εταιρείες με μεγάλο όγκο αγγελιών εργασίας από οπουδήποτε:

  1. FluentU
  2. Static Media
  3. Kraken
  4. Chainlink Labs
  5. Veeva
  6. Invisible Technologies
  7. Wikimedia Foundation
  8. Finixio
  9. Oyster HR
  10. Canonical

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ήταν η ελαφρά αύξηση των εταιρειών που προσλαμβάνουν ενεργά για θέσεις απομακρυσμένης εργασίας, σημειώνει η Φράνα.

Δεκαέξι νέες εταιρείες περιλαμβάνονται στη σύνδεση του FlexJobs φέτος, ενώ άλλοι εργοδότες που αναφέρονται στην έκθεση, συμπεριλαμβανομένων των Chainlink Labs και του Wikimedia Foundation, προσλαμβάνουν σταθερά για απομακρυσμένες, ευέλικτες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια, και παραμένουν από τις καλύτερες ευκαιρίες για απομακρυσμένη εργασία το 2024, προσθέτει η Φράνα.

Πολλές τέτοιες θέσεις εργασίας προσφέρουν μισθούς πάνω από $100.000. Για παράδειγμα, μια αγγελία εργασίας για διευθυντή μηχανικής στο Ίδρυμα Wikimedia αναφέρει ένα εύρος μισθών από $167.046 έως $260.066. Μια αγγελία για ανώτερο διευθυντή προϊόντων στην Invisible Technologies συνοδεύεται από βασική ετήσια αμοιβή $170.000.

Εάν ελπίζετε να αποκτήσετε θέση απομακρυσμένης εργασίας, η Φράνα συνιστά τη χρήση λέξεων-κλειδιών όπως «ανεξάρτητα ζώνης ώρας», «κατανεμημένη ομάδα» και «ψηφιακός νομάς» στην αναζήτησή σας, καθώς αυτές οι φράσεις χρησιμοποιούνται συνήθως στις περιγραφές θέσεων εργασίας για να υπάρχει διάκριση μεταξύ θέσεων εργασίας από οπουδήποτε από θέσεις που έχουν περιορισμούς τοποθεσίας.

Προτείνει επίσης τη δικτύωση με τους υπαλλήλους που εργάζονται ήδη στις εταιρείες για τις οποίες ενδιαφέρεστε προτού υποβάλετε αίτηση για να δημιουργήσετε σχέσεις και να ζητήσετε είτε σύσταση είτε τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προσλήψεων, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε την αίτησή σας με έναν πιο άμερσο τρόπο.

Από την έναρξη της πανδημίας, «έχουμε δει μια τεράστια αύξηση σε άτομα που αναζητούν θέσεις εργασίας από οπουδήποτε στο FlexJobs, και αυτό σχεδόν δεν έχει σταματήσει», προσθέτει η Φράνα, θεωρώντας ότι αυτή η προσωπική σύνδεση είναι κλειδί για να ξεχωρίσει κανείς και να αποκτήσει τέτοιες θέσεις.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις