ΙΤΑΛΙΑ. Με χημικό ευνουχισμό ζήτησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι να τιμωρηθούν οι δράστες που φέρονται να βίασαν ομαδικά μια 13χρονη.

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι το κορίτσι «βιάστηκε από μια συμμορία επτά Αιγυπτίων» και ότι μπορεί να υπάρχει «μόνο μια ''θεραπεία'': χημικός ευνουχισμός».

Ένα κορίτσι, 13 ετών, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στο πάρκο Βίλα Μπελίνι στην Κατάνια της Σικελίας, γύρω στις 7.30 μ.μ. στις 30 Ιανουαρίου, ενώ έκανε βόλτα με τον 17χρονο φίλο της.

Μια ομάδα νεαρών ανδρών ανάγκασε την κοπέλα και τον φίλο της να μπουν σε μια δημόσια τουαλέτα, όπου κάποιοι από αυτούς κρατούσαν τον φίλο πίσω, ενώ δύο άλλοι φέρονται να βίασαν ομαδικά την κοπέλα.

Πρόκειται για επτά άνδρες υπόπτους, τρεις εκ των οποίων είναι ανήλικοι, οι οποίοι φέρονται να εισήλθαν παράνομα στην Ιταλία μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2023 ως «ασυνόδευτοι ανήλικοι», αναφέρει η ιταλική La Repubblica. Οι ύποπτοι φέρονται να προέρχονται από την Αίγυπτο και να είναι ηλικίας 15 έως 19 ετών.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία βρισκόταν στην Κατάνια σε προκαθορισμένη επίσκεψη, δήλωσε σοκαρισμένη για τον βιασμό. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για το θύμα και την οικογένειά της και υποσχέθηκε ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Χημικός ευνουχισμός για τους βιαστές και τους παιδόφιλους»

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η πρόταση για χημικό ευνουχισμό θα παρουσιαστεί σύντομα από το κόμμα του, τη Λέγκα, με την Ανναλίζα Ταρντίνο, ευρωβουλευτή του ίδιου κόμματος, να προσθέτει: «Παραμένουμε σταθεροί στην ιδέα ότι απαιτείται χημικός ευνουχισμός για τους βιαστές και τους παιδόφιλους, ισόβια κάθειρξη για παρόμοια επεισόδια, καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια στις πόλεις μας». Ζήτησε επίσης να σταλούν αμέσως οι ύποπτοι πίσω στην Αίγυπτο.

Η κοπέλα είπε ότι δύο από τους κατηγορούμενους την άρπαξαν, ενώ οι άλλοι άρπαξαν τον φίλο της. «Και μας πήγαν στις τουαλέτες. Ήταν ένας εφιάλτης, δεν υπήρχε κανείς εκεί εκείνη την ώρα», δήλωσε η κοπέλα στη La Repubblica.

Είπε ότι προσπαθούσε να απελευθερωθεί, όπως και ο φίλος της, αλλά δεν μπορούσαν να εξουδετερώσουν τους επτά εφήβους. Δύο από αυτούς φέρονται να τη βίασαν, ενώ οι άλλοι την παρακολουθούσαν. Η ίδια είπε: «Και ανάγκασαν και το φίλο μου να παρακολουθεί».

«Ούρλιαζε, ήταν απελπισμένος. Είπα: "Σας ικετεύω, σας ικετεύω, μην μου κάνετε κακό, αφήστε με να φύγω».

Ο βιασμός συνεχίστηκε για 30 λεπτά μέχρι που το ζευγάρι μπόρεσε τελικά να απελευθερωθεί και να δραπετεύσει. Αμέσως ειδοποίησαν τους Καραμπινιέρους, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν την ομάδα μέσα σε 24 ώρες.

Το θύμα αναγνώρισε τους δύο ανήλικους φερόμενους ως δράστες του βιασμού, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία. Ο ένας από αυτούς λέγεται ότι είναι ένας από τους βιαστές, ενώ ο άλλος ήταν ένα από τα αγόρια που παρακολουθούσαν και συγκρατούσαν τον φίλο της κοπέλας.

Τα στοιχεία DNA συνέδεσαν επιτυχώς έναν από τους τρεις ανηλίκους με τον βιασμό, επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας.

Ενώ η κοπέλα φέρεται να μπόρεσε να αναγνωρίσει μόνο δύο από τους δράστες από φόβο μήπως κατηγορήσει κάποιον αθώο, ο φίλος της αναγνώρισε τους άλλους πέντε, αναφέρει η Corriere della Sera.

7 συλλήψεις

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Κατάνια, οι επτά ύποπτοι κατηγορούνται για ομαδική σεξουαλική βία. Δύο από τους υπόπτους - ο ένας από αυτούς ο μεγαλύτερος της ομάδας στα 19 του χρόνια - φέρεται να έχουν βοηθήσει στην έρευνα. Και οι δύο λένε ότι παρακολουθούσαν την επίθεση, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν βίασαν την κοπέλα. Τέσσερις ενήλικες έχουν συλληφθεί, ενώ οι τρεις ανήλικοι κρατούνται στο Κέντρο Πρώτης Προληπτικής Υποδοχής στην Κατάνια.

Ένας από τους ανήλικους προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη όταν επέστρεψε στο σπίτι του για να πάρει μερικά ρούχα, σύμφωνα με την La Repubblica.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις