ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Ένα ριψοκίνδυνο τρίχρονο παιδί απεγκλωβίστηκε την Κυριακή από ένα μηχάνημα με λούτρινα σε εμπορικό κέντρο του Κουίνσλαντ.

Ο πιτσιρικάς σύμφωνα με πληροφορίες εγκλωβίστηκε μέσα στο μηχάνημα αφού σύρθηκε στη θήκη των βραβείων. Η αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο από τη διάσωση στο οποίο διακρίνεται ο ξέγνοιαστος Ίθαν, που δεν βιαζόταν και τόσο να απεγκλωβιστεί, να είναι περιτριγυρισμένος από ένα βουνό από λούτρινα Hello Kitty, καθώς οι αστυνομικοί σκέφτονταν πώς να τον βγάλουν έξω.

Παρόλα αυτά, ο Ίθαν ακολούθησε τις οδηγίες των αστυνομικών και πήγε στη μία άκρη του μηχανήματος και αφού έκλεισε τα μάτια του για να μην τραυματιστεί, εκείνοι έσπασαν το τζάμι και τον απελευθέρωσαν.

Στη συνέχεια ο Ίθαν επέστρεψε με ασφάλεια στην οικογένειά του. «Κέρδισες ένα βραβείο, ποιο θέλεις;», του είπε αστειευόμενος ο ένας αστυνομικός. Ο πατέρας του Ίθαν, ο Τίμοθι Χόπερ, είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι ήταν «απίστευτο» πόσο γρήγορα ο γιος του μπήκε στο μηχάνημα με τις δαγκάνες αφού είχε γυρίσει την πλάτη του για ένα «κλάσμα του δευτερολέπτου» ενώ είχαν βγει για ψώνια. «Λατρεύει τις μηχανές με δαγκάνες… Όπως κάνει πάντα, άνοιξε το πτερύγιο για να γίνει οπορτουνιστής. Στη συνέχεια, μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, σύρθηκε στη μηχανή, η πόρτα έκλεισε πίσω του. Σηκώθηκε όρθιος και κατάλαβε τι συνέβη και ήταν ο βασιλιάς του βουνού». Ο Χόπερ είπε ότι ο γιος του πέρασε φανταστικά μέσα στο μηχάνημα, όπου έμεινε για περίπου 10-15 λεπτά.


Ο Χόπερ είπε ότι τηλεφώνησε στην εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για το μηχάνημα εκείνη τη στιγμή, αλλά ήταν μπερδεμένοι σχετικά με το τι συνέβαινε. «Με ρωτούσαν πόσα χρήματα έχω βάλει στο μηχάνημα, αν έχουν κολλήσει τα χρήματα. Η απάντησή μου ήταν: “Το μόνο πράγμα που έχει κολλήσει στη μηχανή είναι το παιδί μου, θα ήθελα πολύ να το έχω πίσω”. Ένας εκπρόσωπος του Retail First Group είπε από την πλευρά του ότι ήταν η πρώτη φορά που συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό σε ένα από τα 21 εμπορικά τους κέντρα στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ. ««Είμαστε σε συζητήσεις με τον πωλητή των μηχανημάτων με δαγκάνες απλώς για να δούμε τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να αποφύγουμε αυτό να συμβεί στο μέλλον», τόνισε.

Τέλος, ένας από τους αστυνομικούς που κλήθηκε στο σημείο, δεν είχε δει ποτέ παρόμοιο περιστατικό στην 11χρονη πορεία του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις