ΡΩΣΙΑ. Στη μικρού μήκους ταινία που ανέβασε στο YouTube ο χρήστης Patruschves, ο ανώνυμος άνδρας και η ανώνυμη γυναίκα, ηλικίας 75 και 82 ετών αντίστοιχα, καλωσορίζουν τους θεατές στο σπίτι τους, το οποίο βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη δυτική περιοχή γνωστή ως Bashkortostan.

Καθώς περιφέρονται στα χωράφια, η γυναίκα εξηγεί ότι όλοι οι κάτοικοι πέθαναν «ή έφυγαν από το όμορφο χωριό μας» και τώρα αυτή και ο σύζυγός της είναι οι μοναδικοί κάτοικοι.

Τους κρατούν συντροφιά τα ζώα

Τους κρατούν συντροφιά διάφορα ζώα, με πιο πρόσφατη προσθήκη μια αγελάδα που ονομάζεται Κόρη.

Ο άντρας εξηγεί ότι πήρε τη δαμάλα για τη γυναίκα του επειδή «δεν μπορεί να ζήσει χωρίς γάλα» και «πάντα τη στηρίζει». Ωστόσο, λέει αργότερα στην ταινία μικρού μήκους ότι δεν είναι οπαδός της Κόρης καθώς είναι «πολύ ντροπαλή» και θα ήθελε ιδανικά να την ξεφορτωθεί.

Το ζευγάρι συνεχίζει να μένει μόνο του σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό / Φωτογραφία: Patrushevs / YouTube

Πήρε επίσης μερικές κότες για τη σύζυγό του και σε κάποιο σημείο της ταινίας, φαίνονται να αλωνίζουν γύρω από την αμυδρά φωτισμένη κουζίνα τους. Μια γάτα, μερικά γουρούνια και ένας κόκορας είναι μεταξύ των άλλων ζώων που εμφανίζονται στην ταινία.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο για 36 χρόνια / Φωτογραφία: Patrushevs / YouTube

Η γυναίκα λέει με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό της: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ζώα. Μου δίνουν ενέργεια!». Μαζί με τα ζώα, λέει ότι η φύση της δίνει παρηγοριά.

Η 82χρονη λατρεύει τα ζώα / Φωτογραφία: Patrushevs / YouTube

Η ηλικιωμένη αγκαλιάζει ένα δέντρο αντί για τα αδέρφια της

Καθώς όλη η οικογένειά της έχει φύγει, δηλώνει ότι της αρέσει να αγκαλιάζει μια σημύδα δίπλα στο σπίτι «αντί για τα αδέρφια μου» και εξηγεί ότι ο αδελφός της, Νικολάι, φύτεψε το δέντρο «πριν από πολλά χρόνια».

Η ηλικιωμένη, περιγράφει ότι το καλοκαίρι κάποιοι άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή, αλλά «τον περισσότερο χρόνο είμαστε μόνοι μας εδώ».

Προφανώς κάποτε υπήρχαν κι άλλα σπίτια στο χωριό, αλλά «τώρα όλα έχουν χαθεί». «Τα αδέρφια μου πέθαναν, δεν είχαν παιδιά, κανέναν. Όλα τα σπίτια κατεδαφίζονται», συνεχίζει.

Η γυναίκα αγκαλιάζει το δέντρο να είναι ένας από τους αδερφούς της / Φωτογραφία: Patrushevs / YouTube

«Δεν θέλω να φύγω»

Πλάνα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος από το εγκαταλελειμμένο χωριό δείχνουν ότι περιβάλλεται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, χωρίς να φαίνονται ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.

Παρά τις απομονωμένες συνθήκες, η συνταξιούχος λέει ότι της αρέσει να ζει στην ύπαιθρο και «μισεί» την πόλη. «Ενώ μπορώ να περπατήσω, δεν θέλω να φύγω από αυτό το μέρος», λέει με σιγουριά.

Δεν είναι σαφές τι θα κάνουν αργότερα στη ζωή τους, αλλά αποκαλύπτουν ότι έχουν ένα διαμέρισμα στην πόλη, αν χρειαστεί.

Το ζευγάρι είναι ακόμα ερωτευμένο, μετά από 36 χρόνια γάμου / Φωτογραφία: Patrushevs / YouTube

Το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο εδώ και 36 χρόνια, φαίνεται να είναι ακόμα πολύ δραστήριο και σε μια σκηνή, ο άντρας εκτελεί ένα χορό προς μεγάλη διασκέδαση της γυναίκας του.

Η καθημερινή ρουτίνα του ηλικιωμένου ζευγαριού

Περιγράφοντας λεπτομερώς την τυπική καθημερινότητά τους, ο ηλικιωμένος άνδρας λέει ότι ξυπνάει στις 5 το πρωί και βγαίνει έξω για να κόψει ξύλα για τη φωτιά μέσα στο σπίτι τους.

Όταν επιστρέφει, η γυναίκα του «βάζει φωτιά στη σόμπα». Καθώς δεν υπάρχει νερό από το δίκτυο, πρέπει επίσης να βγει έξω και να φέρει λίγο από το πηγάδι για το μαγείρεμα, το καθάρισμα και το πλύσιμο. Άλλες δουλειές γύρω από το σπίτι είναι το κόψιμο του σανού και η φροντίδα των ζώων.

Το ζευγάρι έχει πολλά ζώα στην ιδιοκτησία του / Φωτογραφία: Patrushevs / YouTube

Σε ερώτηση σχετικά με το αν αισθάνεται ανασφαλής ζώντας σε ένα απομακρυσμένο μέρος, η γυναίκα απαντά «όχι» και εξηγεί: «Δεν φοβόμαστε να ζούμε εδώ. Έχουμε σκύλους για να μας προστατεύουν από τα άγρια ζώα. Και δεν έχουμε χρήματα, [οπότε] ποιος χρειάζεται να μας ληστέψει ή να μας σκοτώσει;».

Μέχρι σήμερα η ταινία μικρού μήκους έχει προβληθεί περισσότερες από 2.000 φορές με πολλούς θεατές να χειροκροτούν το ζευγάρι για τη διατήρηση ενός απλού τρόπου ζωής.

Ο 75χρονος χορεύει και κάνει τη σύζυγό του να γελά / Φωτογραφία: Patrushevs / YouTube

Τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου

«Λατρεύω αυτό το ζευγάρι! Είναι υπέροχοι, αγαπιούνται και έτσι ξεπερνούν τα πάντα, ακόμα και τη μοναξιά. Έχουν όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν, παρόλο που θα μπορούσαν να φύγουν από εκεί. Είναι αξιοθαύμαστοι», γράφει κάποιος στα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Ένας άλλος σημείωσε πως «Αυτό είναι να ζεις στον παράδεισο, να περιβάλλεσαι από όλα αυτά τα όμορφα ζώα. Τι όμορφο ζευγάρι».

Δείτε το βίντεο με τους αξιαγάπητους ηλικιωμένους:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις