ΑΓΓΛΙΑ. Μια γυναίκα που ήταν μητέρα δύο παιδιών έχασε απρόσμενα τη ζωή της, γιατί έπαθε εγκεφαλικό και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα, επειδή ήπιε πολύ νερό.

Το BBC αναφέρει ότι πρόκειται για την 45χρονη Michelle Whitehead που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας Millbrook στο Νότιγχαμ στις 5 Μαΐου του 2021, γιατί υπέστη ψυχική κατάρρευση.

Η γυναίκα έπασχε από ψυχογενή πολυδιψία, μια πάθηση που «παρατηρείται συχνά σε άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές ή και νευροαναπτυξιακές διαταραχές».

Ο επί 22 χρόνια σύζυγός της Michael Whitehead αναφέρει πως το προσωπικό της κλινικής δεν έκανε έγκαιρη διάγνωση και άφησε μόνη της τη γυναίκα, ώστε να πάρει τα χάπια της. Έτσι, έλαβε μια ποσότητα ηρεμιστικών, αλλά πίνοντας υπερβολικό νερό.

Έτσι, έπαθε εγκεφαλικό, έπεσε σε κώμα και πέθανε από τα χαμηλά επίπεδα νατρίου ως συνέπεια της υπερβολικής κατανάλωσης νερού.

Το Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust παραδέχθηκε οκτώ παραλείψεις, μεταξύ των οποίων η απόσπαση της προσοχής των υπαλλήλων από τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ο σύζυγος της Michelle Whitehead κατέθεσε μήνυση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις