ΝΟΡΒΗΓΙΑ. Ο Νορβηγός ψαράς Dag Rydland δεν πίστευε στα μάτια του όταν εντόπισε ένα τεράστιο αερόστατο στην ανοιχτή θάλασσα βόρεια του νησιού Andoya που στην πραγματικότητα αποδείχθηκε πως ήταν φάλαινα.

Το αερόστατο βρισκόταν σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά και όμως ο ψαράς δεν μπορούσε να το χάσει. Όταν πλησίασε λίγο πιο κοντά, είδε τι ήταν: μια νεκρή φάλαινα!

Ο Dag Rydland δήλωσε στην εφημερίδα «Dagbladet»: «Προεξείχε περίπου τρία μέτρα από τη θάλασσα. Τόσο μεγάλο ήταν το μπαλόνι! Είμαι ψαράς εδώ και 27 χρόνια και έχω δει αρκετές νεκρές φάλαινες. Αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο μεγάλο».

Οι φάλαινες φουσκώνουν σα μπαλόνια μετά το θάνατό τους επειδή τα σώματά τους γεμίζουν με αέρια καθώς αποσυντίθενται. Αυτή η νεκρή φάλαινα ήταν αρκετά μεγάλη όταν ήταν ακόμα ζωντανή. Ο έμπειρος ψαράς υπολογίζει το αρχικό της μήκος στα 15 μέτρα και το βάρος της έως και 40 τόνους.

Τα αποσυντιθέμενα και φουσκωμένα κουφάρια φαλαινών εκρήγνυνται όταν η ποσότητα των αερίων γίνεται πολύ μεγάλη. «Ελπίζω να μην ξεβραστεί στην ακτή πριν από αυτό. Αν εκραγεί, τα δύσοσμα μέρη θα πετάξουν πολλά μέτρα μακριά».

Ως εκ τούτου, ο ψαράς κράτησε την απόστασή του. Δεν τολμούσε να πλησιάσει περισσότερο από 100 μέτρα λόγω του κινδύνου έκρηξης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις