ΚΟΣΜΟΣ. Ακούγεται τρελό και απίστευτο, όμως είναι αλήθεια. Μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι περιέθαλψε προσεκτικά ένα χτυπημένο «μωρό σκαντζόχοιρο», για να ανακαλύψει λίγο αργότερα, ότι τελικά ήταν κάτι… εντελώς διαφορετικό, όταν το πήγε εσπευσμένα σε ένα νοσοκομείο ζώων.

Η φιλόζωη ισχυρίζεται ότι βρήκε αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα τραυματισμένο πλάσμα στο πεζοδρόμιο και «πέρασε μια νύχτα φροντίζοντας το», παρά το γεγονός ότι ήταν κάπως πιο ελαφρύ και πιο αφράτο από το ζωάκι με τις αιχμές.

Το επόμενο πρωί, πήγε το ακίνητο θηλαστικό στο Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife Hospital, στο Knutsford του Cheshire, σε ένα κουτί σχολαστικά στρωμένο με εφημερίδα και μάλιστα τοποθέτησε ένα μικρό πιάτο με φαγητό δίπλα του, ενώ έμεινε δίπλα στο κρεβάτι του.

Τι ήταν τελικά ο χνουδωτός σκατζόχοιρος

Αλλά όταν η διευθύντρια του νοσοκομείου Janet Kotze άνοιξε το κουτί, συνειδητοποίησε ότι ο «σκαντζόχοιρος», ήταν μια… χνουδωτή φούντα που ανήκε στην πραγματικότητα σε ένα μάλλινο καπέλο. Η Kotze είπε ότι «δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε» όταν έκανε την ανακάλυψη.

Και όταν αποκάλυψε τα νέα στην φιλόζωη, η ντροπιασμένη γυναίκα είπε: «Πλάκα κάνεις!». Στη συνέχεια, βγήκε από το νοσοκομείο ζώων με το κουτί στο χέρι.

Η Kotze είπε: «Ήταν η πρώτη αποδοχή της ημέρας. Η κυρία μπήκε με ένα κουτί, είπε ότι είχε βρει αυτό το μωρό σκαντζόχοιρο στο πεζοδρόμιο και έκανε κρύο και το σήκωσε. Ήμουν ανήσυχη καθώς είναι πολύ νωρίς για μωρά σκαντζόχοιρους».

«Άνοιξα το κουτί και, καλά, δεν μπορούσα να πιστέψω καλά αυτό που έβλεπα. Σκέφτηκα "σίγουρα δεν είναι σκαντζόχοιρος, ίσως είναι κάποιο άλλο είδος χνουδωτού πλάσματος"», πρόσθεσε.

«Συνειδητοποίησα ότι δεν κινούταν καθόλου και το σήκωσα και προφανώς με το βάρος ένιωθα ότι δεν ήταν σκαντζόχοιρος ή κανένα άλλο ζώο. Ήταν πολύ γλυκιά, να είναι καλά, η καρδιά της ήταν στο σωστό μέρος. Μου πήρε το κουτί και έφυγε πολύ γρήγορα. Μου φάνηκε αστείο μετά, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα, γιατί για μένα ένας σκαντζόχοιρος είναι προφανώς σκαντζόχοιρος», κατέληξε.

«Δεν νομίζω ότι θα ξανακάνει το ίδιο λάθος, νομίζω ότι θα το ελέγξει την επόμενη φορά» είπε ακόμη. Η κ. Kotze πρόσθεσε ότι αν οι άνθρωποι δουν έναν σκαντζόχοιρο έξω στο ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να του δώσουν βοήθεια, καθώς είναι σημάδι ότι είναι αγχωμένοι.

«Είναι χρυσός κανόνας ότι οι σκαντζόχοιροι δεν πρέπει να βγαίνουν έξω τη μέρα, ειδικά τα μικρά όπως αυτό, αλλά έκανε το απολύτως σωστό - εκτός από το γεγονός ότι δεν ήταν σκαντζόχοιρος. Κυρίως αν ανακαλυφθούν την ημέρα στην ύπαιθρο, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να οδηγηθούν για διάσωση» ανέφερε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις