ΗΠΑ. Πυροσβέστες στο Νιου Τζέρσεϊ απεγκλώβισαν με επιτυχία ένα δύστυχο λαμπραντόρ που είχε κολλήσει το κεφάλι του σε μια ρεζέρβα αυτοκινήτου.

Οι διασώστες κλήθηκαν να βοηθήσουν την Ντέζι, ένα πανέμορφο λαμπραντόρ 11 μηνών, σε ένα σπίτι στο Franklin Township την περασμένη Πέμπτη. Ο λαιμός της βρισκόταν βαθιά στη μέση της ζάντας του ελαστικού και άμεσα κατέστρωσαν σχέδια για το πώς θα την ελευθερώσουν.

Πώς προσπάθησαν να βγάλουν την ρεζέρβα

Ένας από τους πυροσβέστες, ο Μπράντον Βόλπ, δήλωσε στην εφημερίδα The Philadelphia Inquirer ότι το πλήρωμα χρησιμοποίησε αρχικά σαπούνι πιάτων και νερό, αλλά δεν μπόρεσε να απελευθερώσει τον σκύλο, καθώς είχε κολλήσει στη ρεζέρβα για τα καλά.Στη συνέχεια δοκίμασαν φυτικό λάδι και όταν αυτό δεν λειτούργησε, έβαλαν πλαστική μεμβράνη γύρω από το λαιμό της Ντέζι, ελπίζοντας ότι το λάδι και το σαπούνι θα την έκαναν αρκετά ολισθηρή ώστε να γλιστρήσει προς τα κάτω.

Πώς τα κατάφεραν

Όταν και αυτό απέτυχε, ο Βολτ θυμήθηκε ότι είχε στο σπίτι του μηχάνημα για κοπή μετάλλων, και έτσι την έβαλαν στο πυροσβεστικό όχημα και πήγαν στο γκαράζ του διασώστη.

Όπως περιέγραψε, η σκυλίτσα πανικοβλήθηκε, με τους πυροσβέστες να της βάζουν μια κουβέρτα φωτιάς γύρω από το κεφάλι και το λαιμό της για προστασία. Μέσα σε πέντε λεπτά, η Ντέζι ήταν και πάλι ελεύθερη!

Μυστήριο παραμένει πώς έχωσε εξαρχής το κεφάλι της στη ρεζέρβα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις