ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Σε ηλικία 72 ετών πέθανε ένας άνδρας από την Ολλανδία, ο οποίος νοσούσε επί 613 ημέρες, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2022, με κορονοϊό, και πλέον η περίπτωσή του συζητείται σε συνέδριο.

Ο ασθενής, ένας 72χρονος άνδρας με αιματολογική διαταραχή, απέτυχε να αναπτύξει ισχυρή ανοσολογική απόκριση ακόμα και με τα εμβόλια και εν τέλει νόσησε με την παραλλαγή Omicron του κορονοϊού τον Φεβρουάριο του 2022.

Η λοίμωξη SARS-CoV-2 που διήρκεσε 20 μήνες είναι η μακροβιότερη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι παρουσιάζουν την περίπτωση σε ιατρική συνάντηση στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα. Ενώ ο μεταλλαγμένος ιός του δεν ήταν γνωστό ότι είχε μολύνει άλλους ανθρώπους, υπογραμμίζει πώς οι παρατεταμένες λοιμώξεις επιτρέπουν στον ιό να συσσωρεύει γενετικές αλλαγές, δημιουργώντας ενδεχομένως νέες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία.

«Η περίπτωση αυτή υπογραμμίζει τον κίνδυνο επίμονων λοιμώξεων κορονοϊού σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα», δήλωσαν οι ερευνητές. «Τονίζουμε τη σημασία της συνεχούς γονιδιωματικής επιτήρησης της εξέλιξης του SARS-CoV-2 σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα με επίμονες λοιμώξεις».

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις