ΚΟΣΜΟΣ. Το όνομα της Belle Gunness έχει μπει στη λίστα με τις πιο διάσημες κατά συρροή δολοφόνους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σωματώδης γυναίκα σκότωσε περισσότερα από 40 άτομα από το 1884 έως το 1908 οπότε και εξαφανίστηκαν τα ίχνη της. Μοναδικό της κίνητρο τα χρήματα που έπαιρνε από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η Belle Gunness γεννήθηκε ως Brynhild Paulsdatter Strseth στις 11 Νοεμβρίου 1859 στο Selbu της Νορβηγίας. Κόρη ενός λιθοξόου, η Gunness μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1881 σε αναζήτηση πλούτου. Παντρεύτηκε τον πρώτο της άντρα, τρία χρόνια αργότερα και ακολούθησαν μια σειρά από ασφαλιστικές απάτες και εγκλήματα, που κλιμακώθηκαν σε μέγεθος και κίνδυνο.

Λίγο καιρό αφότου η Gunness παντρεύτηκε τον Mads Albert Sorenson το 1884, το κατάστημα και το σπίτι τους κάηκαν μυστηριωδώς. Το ζευγάρι διεκδίκησε τα χρήματα της ασφάλισης και για τους δύο. Αμέσως μετά, ο Sorenson πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια τη μέρα που τα δύο συμβόλαια ασφάλισης ζωής του αλληλεπικαλύπτονταν και τα χρήματα από την ασφαλιστική εταιρεία κατέληξαν όλα στην Gunness. Αν και η οικογένεια του συζύγου της ζήτησε έρευνα, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Πιστεύεται ότι το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά τα οποία η Gunness δηλητηρίασε σε βρεφική ηλικία για τα χρήματα της ασφάλισης.

Η Gunness ξαναπαντρεύτηκε. Ο νέος της σύζυγος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες όπως και οι δύο κόρες τους. Ακολούθησαν αρκετοί ακόμη ανεξήγητοι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του νέου συζύγου της, Peter Gunness, ακολουθούμενη από τον ίδιο τον Peter Gunness. Το σώμα της υιοθετημένης κόρης της Jennie θα βρισκόταν επίσης στην ιδιοκτησία της Belle.

Τότε η Gunness άρχισε να συναντά πλούσιους άνδρες μέσω μιας στήλης lovelorn. Οι μνηστήρες της ήταν τα επόμενα θύματά της, καθένας από τους οποίους έφερε μετρητά στη φάρμα της και στη συνέχεια εξαφανίστηκε για πάντα: John Moo, Henry Gurholdt, Olaf Svenherud, Ole B. Budsburg, Olaf Lindbloom, Andrew Hegelein, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Όταν το 1908 ο αδερφός ενός εκ των θυμάτων της (Hegelein) άρχισε να ερευνά την υπόθεση της εξαφάνισης του, μια φωτιά στο αγρόκτημα, στην Ιντιάνα, κατέστρεψε τα πάντα. Στα ερείπια οι εργάτες ανακάλυψαν τέσσερις σκελετούς. Τρεις ταυτοποιήθηκαν ως τα θετά παιδιά της. Ωστόσο, από το τέταρτο, που πιστεύεται ότι ήταν η Gunness, έλειπε, για ανεξήγητο λόγο, το κεφάλι. Μετά την πυρκαγιά, τα θύματά της ανακαλύφθηκαν σε ρηχούς τάφους που ήταν διάσπαρτοι σε όλη τη φάρμα. Συνολικά βρέθηκαν περισσότερα από 40 πτώματα ανδρών και παιδιών.

Τα πτώματα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του αγροκτήματος

Οι αρχές συνέλαβαν τον βοηθό της Gunness στο αγρόκτημα, τον Ray Lamphere στις 22 Μαΐου 1908, με την κατηγορία του φόνου και του εμπρησμού. Κρίθηκε ένοχος για τον εμπρησμό, αλλά όχι για τις δολοφονίες. Πέθανε στη φυλακή αλλά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή πρόλαβε να αποκαλύψει την αλήθεια για τα εγκλήματα της Gunness συμπεριλαμβανομένου του κάψιμου του σπιτιού της στη φάρμα. Αποκάλυψε επίσης ότι το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε δεν ήταν δικό της.

Η Gunness σκηνοθέτησε τον θάνατό της και εγκατέλειψε την περιοχή, αφού πρώτα σήκωσε τα περισσότερα χρήματά της από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Η αδίστακτη γυναίκα που σκότωνε τα μέλη της οικογένειά της για να παίρνει τα χρήματα από τις ασφαλιστικές δεν εντοπίστηκε ποτέ και ο θάνατός της δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις