ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Οι «Ενεργοί Πολίτες για το 5G» Kαλαμάτας πραγματοποιούν Εκδήλωση -Ομιλία για το Δίκτυο Νέας Τεχνολογίας 5G. H εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα ''Θ. Αγγελόπουλος'' του Εργατικού Κέντρου την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου ώρα 19.00. Oμιλητές θα είναι ο κ. Αλκιβιάδης - Κωνσταντίνος Κεφαλάς, Διδάκτωρ Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Manchester,UK, και Διευθυντήε Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας και ο κ. Κωνσταντίνος Διάκος Δικηγόρος, ο οποίος θα ενημερώσει για την Νομική πλευρά του Θέματος. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το 5G δεν είναι απλώς μια νέα γενιά κινητών, αλλά ένα Παγκόσμιο Δίκτυο εφαρμογών Ασύρματης Σύνδεσης, το οποίο δεν θα κάνει τον Κόσμο μας πιο ''έξυπνο'' όπως το διαφημίζουν αλλά έναν κόσμο γεμάτο κινδύνους για την Υγεία το και Περιβάλλον. Οι επιπτώσεις του όπως υποστηρίζουν ανεξάρτητοι επιστήμονες ,ιατροί,και περιβαλλοντικές οργανώσεις θα είναι μη αναστρέψιμες.
Πολλές πολιτείες της Αμερικής, Ευρωπαϊκές χώρες, η Αυστραλία, Ιαπωνία κ.α. δεν δέχονται την εισαγωγή του ,αλλά μελετούν τις συνέπειες...
Η Ελλάδα;»

«Οι ενεργοί πολίτες» καλούν τα ΜΜΕ, όλους τους Πολίτες της Καλαμάτας , Εκπροσώπους όλων των Θεσμών της Πόλης, και όλους τους Φορείς (Επαγγελματικούς – Πολιτιστικούς -Περιβαλλοντικούς κλπ) να παρευρεθούν για να ενημερωθούν όλοι για το σοβαρό αυτό θέμα που Αφορά την Ζωή και το Περιβάλλον.