ΗΛΕΙΑ. Ο γνωστός και αγαπητός «Father Alex» στις ΗΠΑ, είναι προσωπικός φίλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και συνομιλητής αρκετών προκατόχων του. Υπηρέτησε για δεκαετίες την εκκλησία μέσα από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και προσέφερε πλούσιο έργο στην ομογένεια, όπως διαβάζουμε στο ilialive.gr.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο πλαίσιο των διακοπών που κάνει μαζί με τα παιδιά του τις οικογένειές τους, τα δέκα εγγόνια του, ο π. Άλεξ Καρλέτσης κατέπλευσε με τουριστικό σκάφος στο Κατάκολο για να επισκεφθεί στη συνέχεια το Λαντζόι.

Αποβιβάστηκε περίπου στις πέντε το απόγευμα και οδικώς πήγε στο Κτήμα Μπριντζίκη, όπου οι ιδιοκτήτες είναι συγγενείς του και έχουν συντηρήσει και το μύλο στον ποταμό Ενιπέα, όπου γεννήθηκε στα τέλη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο π. Άλεξ.

Λίγο μετά την αποβίβασή του ο π. Αλέξ μίλησε για το Λαντζόι, τον Πύργο, την παρουσία του στην Αμερική, αλλά και για τον πρόεδρο Μπάιντεν. “Αυτός είναι Μπαιντενόπουλος, είναι δικός μας, γνήσιος άνθρωπος” είπε μεταξύ άλλων.

«Εγώ γεννήθηκα εδώ πριν από 76 χρόνια. Όταν μπορούμε ερχόμαστε στην Ελλάδα αλλά θέλω και με τα εγγονάκια μου να πάμε εκεί που γεννήθηκα, να σκεφτώ τη μάνα μου, τον πατέρα μου, το Λαντζόι, τον Πύργο. Φύγαμε τότε σε δύσκολες στιγμές, μετά από τον πόλεμο και δόξα τω Θεώ έχουμε υπηρετήσει την ομογένεια και εδώ έχουμε την χαρά να σας βλέπουμε γιατί εμείς είμαστε πατριώτες και φίλοι» είπε ο π. Άλεξ.

«Δεν ξεχνώ το Λατζόι, δεν ξεχνώ τον Πύργο, εγώ ήρθα πάλι εδώ το ´70, γαμήλιο ταξίδι και που φανταζόμουνα να έχω αυτή τη ζωή που με ευλόγησε ο Θεός, έχω τρία καλά παιδιά που παντρεύτηκαν Έλληνες και τώρα έχουμε 10 εγγονάκια μαζί μας. Τώρα θα πάμε να βρεθούμε με τους εξαδέλφους και να φάμε μαζί. Πρώτα όμως, θα πάμε εκεί που γεννήθηκα στο Μύλο να κάνω τρισάγιο για τους γονείς μου, την γιαγιά μου και τον παππού μου” συμπλήρωσε…

Όσο για τον τωρινό πρόεδρο των ΗΠΑ και την αγάπη του για την Ελλάδα, δήλωσε: “Ο Μπάιντεν είναι Μπαιντενόπουλος, όχι Μπαιντενάκης Κρητικός, είναι Μπαιντενόπουλος, Πελοποννήσιος, γνήσιος άνθρωπος…».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις