ΚΟΣΜΟΣ. Πολίτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δρομολόγια ακυρώθηκαν, ενώ δεκάδες αυτοκίνητα βυθίστηκαν στο νερό. Στο Κένσινγκτον και το Τσέλσι, περισσότεροι από 120 άνθρωποι πέρασαν τη χθεσινή νύχτα σε ξενοδοχεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου έλαβε περισσότερες από 1.000 κλήσεις από πλημμυροπαθείς.

«Ζητάμε από τους ανθρώπους να μην περπατούν ή να οδηγούν στους δρόμους που έχουν υπερχειλίσει. Τα νερά από τις πλημμύρες μπορεί να είναι μολυσμένα και τα οχήματα μπορεί να είναι ασταθή», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Μια από τις ωραιότερες και πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, το Νότινγκ Χιλ έγινε «αγνώριστο» από τη βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα χθες επί 90 ολόκληρα λεπτά

Στο Kew, του νοτιοδυτικού Λονδίνου έπεσαν 47.8 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ώρα. Ο μέσος όρος της μηναίας βροχόπτωσης στην περιοχή σημειωτέον δεν ξεπερνάει τα 45 χιλιοστά, με αποτέλεσμα η χθεσινή ημέρα να είναι η πιο υγρή από τον Ιούλιο του 1983 και η τρίτη πιο υγρή στην ιστορία, σύμφωνα με το BBC.

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε τουλάχιστον οκτώ γραμμές του μετρό, με τις μισές τουλάχιστον από αυτές να παραμένουν πλημμυρισμένες ακόμη και σήμερα.

O Oργανισμός Μεταφορών Transport for London προειδοποίησε για καθυστερήσεις, την ώρα που δεκάδες Λονδρέζοι ανέβασαν βίντεο και φωτογραφίες με πλημμυρισμένους δρόμους, εκφράζοντας αγανάκτηση για την ταλαιπωρία τους.

Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στο Πρέστον της βόρειας Αγγλίας και το Ντόρσετ στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Πλημμυροπαθής και ο κιθαρίστας των Queen

Ο Μπράιαν Μέι, ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Queen δήλωσε συντετριμμένος όταν επέστρεψε στο υπόγειό του και διαπίστωσε με «φρίκη» ότι είχε πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να καταστραφούν χαλιά, πολύτιμες φωτογραφίες και αναμνηστικά δεκαετιών.

Ο 73χρονος κιθαρίστας που είναι παντρεμένος με την πρώην ηθοποιό των Eastenders, Anita Dobson, 72 ετών, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram του για να δείξει την έκταση της «αηδιαστικής ζημιάς» στο σπίτι των 7 εκατομμυρίων λιρών.

Παραδέχτηκε ότι δεν «ήξερε από πού να αρχίσει» καθώς έδειχνε τα «πράγματά» του -ανάμεσά τους φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία- σκορπισμένα και βρώμικα στον κάτω όροφο του σπιτιού τους.

«Είναι σαν να έχουν μπει εισβολείς, σαν να μας έχουν βεβηλώσει. Η Ανίτα είχε μια ζωή αναμνηστικών στο πάτωμα του υπογείου μας - και τα περισσότερα από αυτά είναι κατεστραμμένα. Εγώ έσωσα όλα τα πολύτιμα άλμπουμ φωτογραφιών και τα λευκώματα της παιδικής μου ηλικίας από το στούντιο του σπιτιού μου επειδή απειλήθηκε με δασική πυρκαγιά πριν από μερικούς μήνες.»

«Πού τα έβαλα όλα για ασφάλεια; Στο υπόγειο εδώ στο Κένσινγκτον. Ειρωνεία. Σήμερα μετατράπηκε σε άθλιο χάος»

Και καταλήγει: «Ιστορικά, εδώ και 150 χρόνια, το Κένσινγκτον δεν πλημμύριζε ποτέ λόγω βρόχινου νερού. Γιατί συνέβη αυτό; Είναι σχεδόν σίγουρα το αποτέλεσμα όλων των κτιρίων που χτίστηκαν σε αυτή την περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια ».

Πηγή: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις