ΚΟΣΜΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις Αγροτικές Περιοχές της ΕΕ.

Εκεί αποτυπώνονται οι προκλήσεις και οι ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές και αναδεικνύονται ορισμένες από τις πλέον ελπιδοφόρες ευκαιρίες που προσφέρονται στις περιοχές αυτές.

Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά από διερευνητικές και ευρείες διαβουλεύσεις με τους πολίτες και άλλους παράγοντες στις αγροτικές περιοχές.

Μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και οι ενέργειες διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ) αλλά και άλλων φορέων στην Ελλάδα:

Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Αχαΐας, Δίκτυο Πίνδος, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής και Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε., ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πάρνωνα συμμετείχε ενεργά στην διαβούλευση του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου στην Περιοχή Εστίασης 2: Αργολίδα- Αρκαδία, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία (ανθεκτικές περιοχές)

Επίσης με δική της πρωτοβουλία και υπό τον συντονισμό του ΕΑΔ οργάνωσε αντίστοιχο εργαστήριο για τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας τα αποτελέσματα του οποίου συμπεριλήφθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε.

Διαδικτυακό περιπτέρου στο Marketplace

Η Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας με τη συμβολή των φορέων που διοργάνωσαν τοπικά εργαστήρια διαβούλευσης και μεταξύ αυτών και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε σε εκδήλωση μέσω διαδικτυακού περιπτέρου στο Marketplace, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για το Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές καθώς και σχετικό ενημερωτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο και παρουσιάσεις).

Στο ενημερωτικό υλικό της Ομάδας Τοπικής Δράσης Πάρνωνα παρουσιάζεται η περιοχή της Νότιας Κυνουρίας ως υποψήφια για ένταξη στο πρόγραμμα UNESCO Man and the Biosphere Program (MAB), που αναδεικνύει και προστατεύει περιοχές όπου ο άνθρωπος και η φύση συνυπάρχουν αρμονικά μέσω της διαφύλαξης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις