ΚΟΣΜΟΣ. Το όχημα που φέρνει στο νου τα ιπτάμενα οχήματα στην Επιστροφή των Τζεντάι (την τρίτη ταινία του Πολέμου των Άστρων) μπορεί σύμφωνα με τους κατασκευαστές του να κινείται σε ύψος 15 χιλιάδων ποδών και να πιάνει ταχύτητες 460 χλμ./ώρα. Όμως οι δημιουργοί του οχήματος που ονομάζεται Speeder αναφέρουν ότι θα κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο μοντέλο που θα πωλείται στην αγορά έτσι ώστε το όχημα να κινείται με μικρότερες ταχύτητες για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει μπροστά του και να αναπνέει σωστά κάτι που με τις ταχύτητες άνω των 400 χλμ./ώρα δεν θα είναι εύκολο.

Το Speeder ανήκει στην κατηγορία VTOL δηλαδή θα μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να κινείται άνετα εντός των αστικών περιοχών. Τα πρωτότυπα σκάφη διαθέτουν τέσσερις μηχανές αλλά το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά θα διαθέτει οκτώ. Στο τελικό μοντέλο που θα πωλείται στην αγορά εκτός από τον οδηγό στο όχημα θα υπάρχει δυνατότητα για μεταφορά ενός ακόμη ατόμου αλλά και φορτίων.

Η εταιρεία πραγματοποίησε πετυχημένες δοκιμές του πρώτου πρωτότυπου και θα ακολουθήσουν νέες με ένα δεύτερο πρωτότυπο όχημα που θα έχει τις τροποποιήσεις που απαιτούνται από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις πρώτες δοκιμές. Πάντως τα στελέχη της δηλώνουν ότι αν και βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προχωρήσει σε μια παραγγελία για την απόκτηση του οχήματος. Η τιμή του Speeder οριοθετείται αυτή την στιγμή από στα 38 χιλιάδες δολάρια με την Jetpack Aviation να υποστηρίζει ότι πιθανότατα η τιμή αυτή θα αυξηθεί όταν το όχημα φτάσει στην αγορά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις