ΣΠΑΡΤΗ. Επίτιμες δημότισσες Σπάρτης, θα ανακηρυχθούν, η ευρωβουλευτής Rosa D'Amato και η εκ Σπάρτης καταγόμενη ευρωβουλευτής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου σε τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Σπάρτης την Τρίτη 17 Αυγούστου στις 8:30΄μμ στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα. Οι σχέσεις Σπάρτης - Τάραντα κι Ελλάδας – Ευρώπης σε μια άλλη διάσταση.

Η κ. Rosa D'Amato γεννήθηκε στον Τάραντα της Ιταλίας, είναι πολιτικός που εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή το 2014 ενώ επανεκλέχθηκε το 2019. Είναι μέλος του Πράσινου Ευρωπαϊκού Κινήματος από το 2020. Διετέλεσε πεύθυνη του τομέα νεολαίας ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Καθηγήτρια ανατομίας και φυσιολογίας, παθολογίας και φαρμακολογίας στο Istituto Cortivo της Πάντοβα, Taranto.

Η κ. Χρυσούλα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε (1976) στη Σπάρτη είναι Γαλλίδα γυναικολόγος και πολιτικός, ευρωβουλευτής από το 2019.Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης. Συμμετέχει σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Κοινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΑΚΕ-ΕΕ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις