ΚΟΣΜΟΣ. Έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε μια προσπάθεια να φύγουν από την περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζον Κέρμπι. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Τζο Μπάιντεν.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής, εάν υπάρχουν θύματα, λένε αξιωματούχοι.

Χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά του αεροδρομίου εδώ και μέρες, προσπαθώντας να διαφύγουν από τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Παράλληλα, χώρες της Δύσης είχαν προειδοποιήσει τις προηγούμεενς ώρες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Πυρά κατά ιταλικού C-130 νωρίτερα

Ένα αεροσκάφος C-130J Super Hercules της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως μέρος της συμμαχικής επιχείρησης εκκένωσης του Αφγανιστάν, δέχθηκε πυρά λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ «Χαμίντ Καρζάι», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky TG24, που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος, το αεροσκάφος δεν «χτυπήθηκε», ωστόσο ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει μανούβρες για να αποφύγει τα πυρά, με συνέπεια να επικρατήσουν στιγμές πανικού μέσα σε αυτό.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώσαν τους πυροβολισμούς κατά του αεροσκάφους, σύμφωνα με το Sky, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται 98 Αφγανοί πολίτες.

Βρετανία: «Έχουμε αξιόπιστη πληροφορία για επικείμενη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ»

Υπάρχουν "πάρα πολύ αξιόπιστες" πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

Αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις