ΚΟΣΜΟΣ. Οταν η Ιταλία μπήκε για πρώτη φορά σε lockdown λόγω κορoνοϊού την άνοιξη του 2020, ο Καμπάνε Λάμε μόλις είχε χάσει τη δουλειά του σε ένα εργοστάσιο, κοντά στο Τορίνο.

Περνούσε τις μέρες του στο σπίτι των γονιών του στο με τα τρία αδέλφια του, αναζητώντας άλλη δουλειά. Μια μέρα, κατέβασε το TikTok και άρχισε να πειραματίζεται στην κρεβατοκάμαρά του, δημοσιεύοντας βίντεο του με το όνομα Κάμπι Λάμε. Και σταδιακά, γεννήθηκε μια εκπληκτική καριέρα.

Στην αρχή, όπως πολλοί TikTokers, δημιούργησε κλιπ με τον εαυτό του να χορεύει, να παρακολουθεί βιντεοπαιχνίδια ή να κάνει κωμικά ακροβατικά. Στη συνέχεια, άρχισε να κοροϊδεύει τα δήθεν κόλπα που κατακλύζουν το διαδίκτυο, αντιδρώντας σε αυτά με ένα χαρακτηριστικό σιωπηλό ανασήκωμα των ώμων ή ένα βλέμμα εκνευρισμού - και πέτυχε διάνα.

NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Τώρα ο Λάμε είναι ο πιο δημοφιλής άντρας στο TikTok, με 114 εκατομμύρια ακόλουθους. Το μόνο πρόσωπο που τον ξεπερνάει είναι η χορεύτρια Σάρλι Ντ΄Αμέλιο, μια έφηβη από την Καλιφόρνια που δημοσιεύει παιχνιδιάρικα βίντεο, συχνά με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Ντίξι.

Ο Λάμε, 21 ετών, τα κάνει όλα χωρίς να πει λέξη. Στο TikTok, η σιωπή του λέει πολλά.

«Μου ήρθε η ιδέα, επειδή έβλεπα αυτά τα βίντεο με τα κόλπα να κυκλοφορούν και ήθελα να φέρω την απλότητα», είπε ο Λάμε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Ο συγκεκριμένος τύπος χειρονομίας ήρθε τυχαία, αλλά η σιωπή όχι. Σκέφτηκα έναν τρόπο να προσεγγίσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Και ο καλύτερος τρόπος ήταν να μην μιλήσω», εξήγησε.

Ο Λάμε είναι ένας λεπτός Σενεγαλέζος με μακριά άκρα και εκφραστικό πρόσωπο. Στα περισσότερα από τα κλιπ του, σατιρίζει βίντεο ανθρώπων που κάνουν υπερβολικά περίπλοκα «κόλπα», απαντώντας τους με έναν απλοποιημένο, πιο λογικό τρόπο εκτέλεσης της ίδιας εργασίας.

Οι σιωπηλές αλλά εκφραστικές αντιδράσεις του τον έχουν κάνει έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτή η απλότητα κάνει τους ανθρώπους να γελούν και το λατρεύω» λέει.

Το ιδιοφυές χιούμορ του έχει προσελκύσει θαυμαστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι του στέλνουν τακτικά βίντεο ανθρώπων που εκτελούν απλές εργασίες με πολύπλοκους τρόπους.

Ξέρουν ότι εγώ είμαι «αυτός που λύνει προβλήματα», έτσι με κάνουν ταγκ ή με αναφέρουν και λένε: «Κάμπι είναι η σειρά σου, λύσε αυτό το πρόβλημα γιατί σε χρειαζόμαστε».

Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους σταρ των κοινωνικών μέσων, τα βίντεο του Λάμε δεν είναι υπερπαραγωγή, κάτι που ενισχύει την αυθεντικότητά του και την άποψη ότι κάνει τη ζωή λιγότερο περίπλοκη.

Πολλοί εκτιμούν ότι το περιεχόμενό του έχει απήχηση στους ανθρώπους επειδή έγινε γνωστός σε μια εποχή που ο κόσμος ήταν κλεισμένος σε καραντίνα.

Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους δημιουργούς περιεχομένου στο TikTok. Κερδίζει κατά μέσο όρο σχεδόν 200.000 ακολούθους την ημέρα και είναι σε τροχιά αποκαθήλωσης της Καναδής χορέυτριας από την πρώτη θέση.

Αλλά ο Λάμε επισημαίνει ότι αυτός δεν είναι ο λόγος που άρχισε να δημοσιεύει βίντεο. «Δεν με νοιάζει αν θα είμαι πρώτος ή δεύτερος ή τέταρτος πιο δημοφιλής στο TikTok. Ξεκίνησα να κάνω βίντεο επειδή ήθελα να κάνω τους ανθρώπους να γελούν σε εκείνη την περίοδο του lockdown» διευκρινίζει. «Και συνεχίζω να κάνω βίντεο με το ίδιο σκεπτικό. Είμαι χαρούμενος για τα επιτεύγματά μου, αλλά αυτή δεν είναι η βασική μου μέριμνα».

Οπως και η δημοτικότητά του, το υπόβαθρο του Λάμε επεκτείνεται σε διάφορες ηπείρους.

Γεννήθηκε στη Σενεγάλη και μετακόμισε στην Ιταλία με τους γονείς του όταν ήταν ενός έτους. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε εργατικές κατοικίες, οι οποίες θεωρεί ότι τον προστάτευσαν από τον ρατσισμό και τον έβγαλαν στον κόσμο πέρα ​​από την Ιταλία.

«Εκεί ήμασταν άνθρωποι από κάθε εθνότητα, οπότε προστατεύαμε πολύ ο ένας τον άλλον. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα ρατσισμού» θυμάται.

Ενώ δεν είναι ακόμη Ιταλός πολίτης, μιλάει άπταιστα ιταλικά και είπε ότι θεωρεί τη χώρα ως πατρίδα του. Εκανε αίτηση για την ιταλική υπηκοότητα και καθώς περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, λέει ότι του είναι δύσκολο να ταξιδέψει σε εκδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες με το σενεγαλέζικο διαβατήριό του.

Αλλά η αδυναμία του να ταξιδέψει δεν έχει επηρεάσει τη φήμη του. Η δημοτικότητά του - έχει επίσης 47 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram - έχει ανοίξει πόρτες για συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Netflix, της ιταλικής εταιρείας τροφίμων Barilla και της ινδικής πλατφόρμας παιχνιδιών Dream11. Παράλληλα, αναφέρει ότι έχει αρκετές νέες συμφωνίες στα σκαριά, τις οποίες δεν μπορεί να αποκαλύψει ακόμη.

Ο Λάμε αρνείται να πει πόσα χρήματα βγάζει από τις συνεργασίες του, αν και οι μεγαλύτεροι σταρ των social media κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το περιεχόμενό τους.

Ο ίδιος αφοπλίζει λέγοντας ότι η πιο ακριβή αγορά που έχει κάνει από τότε που έγινε διάσημος είναι ένα iPhone 12, ώστε να μπορεί να τραβήξει καλύτερα βίντεο.

Αλλά η ζωή του έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους 18 μήνες. Από άνεργος νέος, που ζούσε με τους γονείς του, τώρα μένει μαζί με τον ατζέντη του στο Μιλάνο. Τις αναρτήσεις του παρακολουθούν διασημότητες, συμπεριλαμβανομένου του ειδώλου του, του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ.

Και από τη στιγμή που όλο και περισσότερα αστέρια του TikTok υπογράφουν συμφωνίες με κινηματογραφικές εταιρείες, ο Λάμε ελπίζει να πραγματοποιήσει ένα παιδικό όνειρό του και να συνεργαστεί με τον Σμιθ σε κάποια ταινία.

Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να σκορπίζει γέλιο με τη σιωπή του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις