ΚΟΣΜΟΣ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η γαλλική Le Monde και στην συνέχεια πολλά διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC και ο Independent το υλικό που εκθέτει της ρωσικές φυλακές έβγαλε στο φως ο πρώην Βλαντιμίρ Οσέτσκιν.

Ο ίδιος φέρεται να έχε στην κατοχή αρκετό υλικό, που πιστοποιεί την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διεξαγωγής βασανιστηρίων και βιασμών στα σωφρονιστικά ιδρύματα και μάλιστα υπό τις εντολές της διεύθυνσης φυλακών.

Το πρώτο από τα 1.000 βίντεο που έχει στην κατοχή του ο Ρώσος πρόσφυγας στη Γαλλία και ακτιβιστής πλέον τραβήχτηκε στις 18/2/20. Αυτό δείχνει κρατούμενο με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του, να ουρλιάζει από τον πόνο, καθώς τον βιάζουν με ένα κοντάρι.

Στο βίντεο, φαίνεται ένας δεσμοφύλακας κρατάει τον δεμένο κρατούμενο, ένας άλλος τον βιάζει και ένας τρίτος βιντεοσκοπεί τον βιασμό, με εξοπλισμό μάλιστα της διεύθυνσης της φυλακής.

Το δεύτερο βίντεο, με ημερομηνία 10 Απριλίου 2020, δείχνει έναν άνδρα να στέκεται πάνω από έναν κρατούμενο, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα με ταινία, και να του πατάει το κεφάλι με την μπότα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας και η Γενική Εισαγγελία ξεκίνησαν έρευνα, για τις καταγγελίες και ήδη, πέντε αξιωματικοί των φυλακών απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Πηγή: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις