ΗΠΑ. Ένα βίντεο που περιγράφει την τρελή πορεία του κόκκινου SUV το οποίο έσπειρε τον θάνατο και τον τρόμο στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην πόλη Γουόκεσα της βόρειας αμερικανικής πολιτείας του Ουισκόνσιν προκαλεί σοκ.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνηση της Γουόκεσα.

Το κόκκινο SUV έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους, ανάμεσά τους μικρές μαθήτριες με πομ-πομ. Στην αρχή επικράτησε απόλυτη σιωπή και αμέσως το πλήθος άρχισε να ουρλιάζει σπεύδοντας να βοηθήσει τους βαριά τραυματισμένους.

Ο Νταν Τόμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη αυτή 72.000 κατοίκων, κάπου 32 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, δήλωσε πως πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει τεθεί υπό κράτηση και ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

«Το όχημα χτύπησε πάνω από 20 ανθρώπους. Αρκετά θύματα είναι παιδιά και υπάρχουν ορισμένοι θάνατοι», δήλωσε ο κ. Τόμσον σε δημοσιογράφους, με την αστυνομία να ανακοινώνει λίγο αργότερα πέντε νεκρούς και σαράντα τραυματίες.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις