ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Τεράστια αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του 6χρονου Άρθουρ ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλαν οι γονείς του.

Στο βίντεο που έχει καταγραφεί μια ημέρα πριν τον θάνατο του μικρού Άρθουρ τον Ιούνιο του 2020 φαίνεται το μικρό αγόρι με δυσκολία να σηκώνει την κουβέρτα από το πάτωμα στο οποίο το υποχρέωναν να κοιμάται για ημέρες και να λέει «κανείς δεν με αγαπάει» και «κανείς δεν θα με ταΐσει».

Στο συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται το μικρό αγόρι να περπατάει με πολύ μεγάλη δυσκολία διανύοντας μια απόσταση 2 μέτρων σε περισσότερα από δύο λεπτά για να πάει στο διπλανό δωμάτιο.

Το αγόρι κουτσαίνει εμφανώς, οι πιτζάμες του κρέμονται από το ισχνό κορμί του και μέσα σε 44 δευτερόλεπτα εκφράζει το παράπονό του: «κανείς δεν πρόκειται να με ταΐσει».

Στο δικαστήριο στο οποίο βρίσκονται κατηγορούμενοι οι γονείς του, Ο 29χρονος πατέρας του Τόμας Χιούζ και η 32χρονη μητριά του, Έμα Τάστιν, κατατέθηκε ότι ο 6χρονος Άρθουρ πέθανε από ένα θανατηφόρο τραύμα στον κεφάλι του αφού υποβλήθηκε σε σειρά κακοποιητικών συμπεριφορών που αντιστοιχούν «στον ιατρικό όρο για τα βασανιστήρια σε παιδιά».

Ανάμεσα στα βασανιστήρια οι γονείς του 6χρονου του στερούσαν το φαγητό, τον άφηναν όρθιο για 14 ώρες την ημέρα και τον δηλητηρίαζαν χρησιμοποιώντας αλάτι. Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο το παιδί υπέστη τα τραύματα στο κεφάλι αφού η μητριά του το χτύπησε επανειλημμένα σε μια σκληρή επιφάνεια.

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν και ηχητικά ντοκουμέντα από μηνύματα της μητριάς του στον πατέρα του και στα οποία το μικρό αγόρι ακούγεται να φωνάζει τον θείο και την γιαγιά του για βοήθεια ή ακόμα και να ζητάει λίγο νερό με τη μητριά του αρκετές φορές να του δίνει την εντολή «κάτσε ακίνητος».

Ακόμα πιο σοκαριστικές είναι οι απαντήσεις που έστελνε ο πατέρας του 6χρονου στη σύντροφό του χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «σκάψε τον λάκκο του Άρθρου», «θα του κόψω τον λαιμό» και «θα πάρει ό,τι του αξίζει όταν γυρίσω σπίτι». Ο ίδιος παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ασκούσε πίεση στον λαιμό του παιδιού «για να τον πειθαρχήσω» έχοντας δει αντίστοιχα βίντεο από τη χρήση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του θείου του Άρθρουρ και αδερφού του πατέρα του ο οποίος είπε στους ενόρκους ότι το αγόρι με δάκρυα του έλεγε ότι η μητριά του τον είχε ρίξει σε έναν τοίχο και τον φώναζε άσχημο. «Μου έλεγε ότι η μητέρα του δεν τον αγαπά και ότι τον είχε εγκαταλείψει. Έβαλε τα κλάματα και μου είπε ότι δεν τον αγαπάει κανείς» κατέθεσε ο θείος του 6χρονου.

Ο Άρθουρ τελικά μεταφέρθηκε στο παιδικό νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ με τους γιατρούς να χάνουν τη μάχη για τη ζωή του τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2020.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις