ΚΟΣΜΟΣ. Ονομάζεται ConnX και είναι ένα ειδικό τελεφερίκ που σχεδιάστηκε και κατοχυρώθηκε από την εταιρεία του Νοτίου Τιρόλου Leitner του ομίλου HTI, η οποία ορίζει αυτό το όχημα σε δελτίο τύπου ως «το πρώτο σύστημα στο οποίο το τελεφερίκ γίνεται μίνι λεωφορείο με ρόδες». Το βίντεο που παρουσιάζει το notospress δείχνει πώς λειτουργεί το πρωτότυπο της καμπίνας που, μόλις φτάσει στο σταθμό, μετατρέπεται αυτόνομα σε ηλεκτρικό minibus για να συνεχίσει το ταξίδι του στο δρόμο. Το ConnX βασίζεται σε μια απλή ιδέα: Tη σύνδεση μεταξύ των συστημάτων με συρματόσχοινα και της ηλεκτρικής κινητικότητας ξηράς.

Ο Klaus Erharter, τεχνικός διευθυντής της Leitner, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην ανάπτυξη του έργου ως εξής: «Στη βάση της ιδέας βρίσκεται η έννοια της βιώσιμης μεταφοράς επιβατών. Περιοχές σε αστικό πλαίσιο που είναι δεν είναι προσβάσιμες σε τελεφερίκ, όπως σιδηροδρομικοί σταθμοί ή σταθμοί του μετρό και επομένως μπορούν να γίνουν προσβάσιμες με αυτόνομα οχήματα».

Η Leitner είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της παραγωγής σχοινιών. Έχει την έδρα της στο Vipiteno και εργοστάσια παραγωγής επίσης στη Γαλλία και τη Νορμανδία.

Η συγκεκριμένη λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων αλλά και ορεινών προορισμών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις