ΣΙΔΝΕΪ. Ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Αντωνίου (Στελλάρας) επικοινώνησε με τον «Νέο Κόσμο» με την παράκληση να κάνουμε μια αναφορά στον στιχουργό Κώστα Ζήτη ο οποίος, όπως μας είπε, «…απεβίωσε, στο Σίδνεϊ».

Όπως είπε ήταν ένας εξαιρετικός στιχουργός τραγούδια του οποίου ερμήνευσαν όλοι οι μεγάλοι τραγουδιστές, ανάμεσά τους και ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Πριν 5 χρόνια ο καταξιωμένος στιχουργός μίλησε στο Radio Symban από όπου και η αναφορά που ακολουθεί:

«Ο Κώστας Ζήτης ,στιχουργός παλιών λαϊκών τραγουδιών τις 10ετίες 50 και 60 είναι γνωστός στους παλιούς φίλους του λαϊκού τραγουδιού, στους περισσότερους τουλάχιστον και άγνωστος σχεδόν στους νέους φίλους του Ελληνικού τραγουδιού».

Γεννήθηκε το 1931 στο Γεωργίτσι της Λακωνίας

«Ο Κώστας Ζήτης γεννήθηκε το 1931 στο Γεωργίτσι Λακωνίας ένα χωριό έξω από την Σπάρτη.

Είχε στιχουργήσει περίπου 100 τραγούδια τα οποία έχουν ερμηνεύσει σπουδαία ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Στράτος Διονυσίου, η Καίτη Γκρεϋ, η Πόλυ Πάνου, η Γιώτα Λύδια, η Ρίτα Σακελαρίου κ.α.

Τα περισσότερα έχει ερμηνεύσει η Καίτη Γκρέϋ.

Σπουδαία ήταν η συνεργασία του Κώστα Ζήτη με τον δημιουργό - συνθέτη Στέλιο Χρυσίν, ένα από τα δυνατότερα ονόματα την εποχή εκείνη στο λαϊκό τραγούδι.

Είχε συνεργαστεί με αρκετούς μουσικοσυνθέτες, μουσικούς, ερμηνευτές κ.λπ., περισσότερο τον Στέλιο Χρυσίνη, τον Θόδωρο Δερβενιώτη, τον Πάνο Πετσά, τον Γιώργο Λαύκα και τον Βασίλη Βασιλειάδη.

Το πρώτο τραγούδι που έχει στιχουργήσει είναι το “Ορφανή δυστιχισμένη” το 1956 σε μουσική του Στέλιου Χρυσίνη με την Καίτη Γκρέϋ.

Το 1958 πάλι σε μουσική του Στέλιου Χρυσίνη γράφει το πρώτο τραγούδι που ερμηνεύει η Ρίτα Σακελαρίου και είναι το Καλαματιανό “΄Οσοι λεβέντες φεύγουνε”.

Το 1959 ο Κώστας Ζήτης γράφει στίχους σε ένα πολύ μεγάλο τραγούδι σε μουσική Σ .Καζαντζίδη το “Ας είχα την υγειά μου ” που ερμηνεύει ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Ο Κώστας Ζήτης το 1964 έφυγε από την Ελλάδα για την Αυστραλία και το Σίδνεϊ. Εκείνος που τον επηρέασε για να έρθει στην Αυστραλία ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος είχε κάνει περιοδεία και είχε δει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και τον όμορφο τόπο.

Τον Στέλιο Καζαντζίδη, ο Κώστας Ζήτης γνώρισε μικρό (πριν ακόμα πάει φαντάρος) μέσω του Στέλιου Χρυσίνη.

Ο Κώστας Ζήτης ήταν ένας καλοκάγαθος άνθρωπος με τεράστια αγάπη στο λαϊκό τραγούδι.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις