ΗΠΑ. Περιστατικό με πυροβολισμούς συνέβη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε σπίτι στο Χιούστον και όπως έγινε γνωστό από μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και λογαριασμούς στο Twitter, άγνωστοι τραυμάτισαν την 4χρονη ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ και μάλιστα την ώρα που το κοριτσάκι κοιμόταν στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με το ABC 13 Houston, το κοριτσάκι που πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι της στο νοτιοδυτικό Χιούστον την Πρωτοχρονιά, είναι η 4χρονη Αριάνα Ντιλέιν, ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ που είχε δολοφονηθεί από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στη Μινεάπολις ξεσηκώνοντας το κίνημα “Black Lives Matter”.

O πατέρας της 4χρονης Ντέρικ Ντιλέιν υποστηρίζει ότι το σπίτι της οικογένειας δέχθηκε πλήθος πυροβολισμών περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Μία σφαίρα που εισήλθε στο υπνοδωμάτιο του δευτέρου ορόφου, τραυμάτισε το κοριτσάκι.

Η κόρη μου σηκώθηκε και μου είπε ‘μπαμπά με χτύπησαν’, σοκαρίστηκα μέχρι που είδα αίμα και κατάλαβα ότι η 4χρονη κόρη μου είχε δεχθεί πυροβολισμό. Δεν ήξερε τι συνέβη. Κοιμόταν“, είπε ο Ντιλέιν και δήλωσε τυχερός που η κόρη του είναι ζωντανή.

Η μητέρα του κοριτσιού το μετέφερε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου το κοριτσάκι υπεβλήθη σε εγχείρηση και η κατάστασή του, σταθεροποιήθηκε.

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της 4χρονης

Σύμφωνα με την οικογένεια οι σφαίρες τρύπησαν τον πνεύμονα και το συκώτι της μικρής, ενώ έσπασαν και τρία πλευρά. Η 4χρονη Αριάνα παραμένει στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανέφερε την Τρίτη πως δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος ή κάποιο κίνητρο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πατέρας της 4χρονης κατήγγειλε ότι η αστυνομία έφτασε στις 7 το πρωί, περισσότερες από τέσσερις ώρες μετά το τραγικό περιστατικό.

Ο Ντέρικ Ντιλέιν υποστήριξε ότι πιστεύει πως υπάρχουν λόγοι που στοχοποιήθηκε το σπίτι του. “Γιατί άρχισαν να πυροβολούν το σπίτι μου; Η κόρη μου δεν ξέρει. Δεν μπορώ να της το εξηγήσω. Ως πατέρας υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύεις τα παιδιά“.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, Τρόι Φίνερ, ξεκίνησε έρευνα Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τον χρόνο απόκρισης του τμήματος στον πυροβολισμό.

Η οικογένεια συμμετείχε σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και για το κίνημα “Black Lives Matter”, κάτι που θεωρείται πως ίσως την έβαλε στο “στόχαστρο” κάποιων.

Πηγή: debater.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις