ΚΟΣΜΟΣ. Ενώ οι ΗΠΑ επιμένουν πως δεν αποκλείεται ακόμη το ενδεχόμενο η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία, η Μόσχα συνεχίζει (όπως ανακοινώνει) να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα. Αυτή τη φορά η αποχώρηση γίνεται από την Κριμαία, μετά το τέλος των στρατιωτικών ασκήσεων που έγιναν εκεί τις τελευταίες μέρες.

Την είδηση πως η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμέα (την οποία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014) μετέδωσε αρχικά το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μια μέρα μετά την απόσυρση των στρατευμάτων της από άλλα σημεία των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, η οποία έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από τη Δύση, η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη (16.02.2022), ημέρα που κατά τον πρόεδρο της Ουκρανίας επρόκειτο να ξεκινήσει ο πόλεμος, ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις που έκανε στην Κριμαία τελείωσαν και οι δυνάμεις επιστρέφουν στις βάσεις τους.

«Οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έχοντας ολοκληρώσει τη συμμετοχή τους σε τακτικές ασκήσεις, επιστρέφουν στις βάσεις τους», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Η κρατική τηλεόραση, φυσικά, έδειξε πλάνα από τα στρατιωτικά οχήματα να περνούν τη γέφυρα που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με την ηπειρωτική χώρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις